Продукти:

2 ябълки

2 яйца

1/4 ч.ч. вода

3 с.л. масло

1/3 ч.ч. захар

1 и 1/2 ч.ч. брашно София мел Екстра

1/2 бакпулвер канела

за карамела:

1/2 ч.ч. захар

Начин на приготвяне:

Приготвяме тестото за сладкиша в голяма купа. Първо разбиваме яйцата със захарта. След това добавяме водата, настърганата кора и сока от портокала. После разтопяваме маслото и го изпиваме в купата. Накрая слагаме брашното и бакпулвера и разбъркваме... На дъното на тавичката (в която ще печем сладкиша),карамелизираме 1/2 ч.ч. захар.Върху карамела подреждаме нарязаните на филийки ябълки. Поръсваме ги с малко канела.Върху ябълките изсипваме тестото и заглажда.

Печем на 180 градуса, докато се зачерви отгоре /около 10-15 минути/. Когато е готов го изваждаме от фурната и веднага го обръщаме върху чиния. По този начин карамелът ще се разтече по целия сладкиш, докато е още горещ. Оставяме го да се охлади и сервираме с чай или кафе, може и с бяло вино.

Ако искате и вие да се включите в коледния конкурс на София Мел и Dama.bg, можете да го направите тук