Стрелецът е деветият зодиакален знак. Подвластен е на Юпитър, а елементът, с който се свързва, е огънят. Това обяснява до голяма степен защо е толкова трудно да устоим на представителите на тази зодия. Огнени, страстни и някак опияняващо властни, те без усилие те карат да се предадеш, да се поддадеш – на чара, на емоцията, на магнетизма им. Но внимавайте със Стрелците – играта с тях може да бъде опасна. Също както огънят – в един момент те сгрява, в другия те изгаря...

Ето какво още трябва да знаем за Стрелеца – изкусителя на зодиака.

Под повърхността

Стрелецът рядко го показва, но всъщност е изключително чувствителен и раним. Особено спрямо хората, които е допуснал в живота си. А да попаднеш в кръга на истинските му приятели не става никак лесно.

Стрелецът винаги е заобиколен от огромна тълпа почитатели. Представителите на другия пол го желаят. Представителите на същия пол му се възхищават. Малко обаче са тези, които Стрелецът допуска до сърцето си, пред които се разкрива и с които споделя.

Тъй като изглежда някак „над нещата”, винаги в приповдигнато настроение и с плам в очите, хората рядко осъзнават, че може би точно в този момент Стрелеца го боли. Той в свикнал да е душата на компанията и не би си позволил да развали настроението на останалите заради драмата в душата си. Затова бъдете внимателни със Стрелците и по-честичко се вглеждайте в очите им.

Защо Стрелците винаги те уцелват право в сърцето: защото носят в себе си уникална комбинация от сила и ранимост едновременно. Кой може да устои на това?!

Внимание, внимание...

Ентусиазмът на Стрелеца е заразителен. По детски пленителен. Този зодиакален знак намира безкрайно много неща в живота за вълнуващи. И на това се дължи голяма част от чара му. Всяка нова идея има потенциала да разпали в него истински пожар. Стрелецът гори с нея и влага всичко от себе си за реализацията й.

Когато мозъкът му е обхванат от треската на новото предизвикателство, за него вече няма ден, няма нощ. Може и изобщо да не спи. Нито да яде. Забравя всичко, себе си дори.

Целият се превръща в плам и амбиция. Иска да докаже на всички, но най-вече на себе си, че може да се справи с поредното предизвикателство, че и този път комбинативността му няма да го предаде. Вниманието му обаче трудно се задържа за дълго върху новия проект. Щом разбере как трябва да се реши уравнението, Стрелецът губи интерес. Той е добър в прокарването на пъртината, не в това да асфалтира пътя. Стрелецът не е роден да бъде изпълнител. Роден е да бъде лидер!

Защо Стрелците винаги те уцелват право в сърцето: защото в кръвта им е да запалват огъня и ентусиазма в душите на хората около себе си. В тяхната компания се чувстваш силен, всемогъщ, пълен с потенциал! Кой може да устои на това?!

Ревност?!

Стрелецът е флиртаджия. Заложено е в гените му. Представителите на тази зодия знаят как да съблазняват.

Мъжът Стрелец само с един кратък разговор може да убеди жената срещу себе си, че той е този, когото е чакала цял живот. Нещо повече – ще я убеди и че тя е тази, която ТОЙ е чакал цял живот. И на милата дама не й остава нищо друго освен да хлътне до уши. Жената Стрелец е независима, сексуална, атрактивна. Тя ти показва, че знае цената си. Показва ти, че може да бъде, с когото иска,... но е избрала теб, точно сега, точно в този момент.

Вярно е, че мъжете са ловци, но не знам дали познавам мъж, който да не би се оставил с удоволствие да бъде уловен от жена Стрелец. И така, Стрелците трупат своите трофеи, а след тях обикновено се трупат разбити сърца...
На фона на всичко това ревността на Стрелеца изглежда странна и неуместна. И въпреки това тя е истинска и бурна. Рядко ще я видите в действие, но не се заблуждавайте – вашият Стрелец следи стъпките ви, погледите ви, жестовете ви... И ви иска само за себе си!

Защо Стрелците винаги те уцелват право в сърцето: защото на нас, „простосмъртните”, просто ни харесва да сме техните избраници! Хубаво е да усещаш, че човекът, който може да бъде с всеки, всъщност иска да бъде точно с теб! Кой може да устои на това?!

Животът е, за да се живее!

Това е мотото на Стрелеца. В очите на околните способността му да граби от живота с пълни шепи често е неразбираема. Дори по детски наивна. Но това съвсем не е така. Макар понякога постъпките им да изглеждат безотговорни и необмислени, Стрелците всъщност винаги са здраво стъпили на земята. Те много добре знаят какво се изисква от тях, за да постигат целите в живота си.

Знаят как да се справят с трудните житейски ситуации и обикновено го правят сами, без чужда помощ. Но това не им пречи, когато се забавляват, да се забавляват. Стрелецът е вечният бохем по душа.

Той обича големите компании и винаги е в центъра на купона. Не се страхува да яхне вълната, без значение на колко е години и какъв е социалният му статус... Дори когато вече има семейство, той пак ще намира начин да си припомни вкуса на „младежките години”. Не му се сърдете – нали точно заради този дух на Питър Пан се влюбихте в него! Или в нея! А и колко от нас могат да се похвалят, че притежават разума и увереността на възрастен човек и непокорния дух на юноша?

Защо Стрелците винаги те уцелват право в сърцето: защото наистина знаят как да живеят. Защото знаят как да си доставят удоволствие. Защото знаят, че нито един миг няма да се върне и затова е най-добре да го сграбчиш здраво, да отвориш сетивата си и да го изживееш! Кой може да устои на това?!

Напред и само напред!

Стрелците не обичат да се задържат в миналото. Не обичат да се поддават на носталгия. Техният взор винаги е устремен напред. Те изповядват философията, че миналото си е минало и нищо не можеш да направиш, за да го промениш. Според тях, единственото, което ще постигнеш, ако гледаш назад, е да не виждаш настоящето.

Стрелците просто не живеят със съжаления и спомени, а с мечти!

Колко по-лесен щеше да е животът на всички ни, ако и ние, останалите, мислехме така, нали? Колко по-лесно щяхме да лекуваме раните в душите си! Колко по-пълноценно щяхме да живеем!

Защо Стрелците винаги те уцелват право в сърцето: защото са като феникса – след всеки пожар, след всяка болка те се възраждат за нов живот, за нови мечти, за нови победи! Защото притежават силата и мъдростта да приемат миналото си, но да се борят за бъдещето. Като живеят пълноценно в настоящето! Кой може да устои на това?!