Винаги са съществували знаци, че е дошло време за промени. За съжаление, ние можем да не ги забелязваме доста дълго време или да не осъзнаваме, какво означават те. Ключът към разбирането на случващото се е нашето самочувствие. Ако усещаме тревога, недоволство или тъга, възможно по този начин организмът ни моли да пробваме нещо ново.

От Dama.bg знаем 10 признака за това, че е настанало време да промените нещо в живота си.

1. Страхувате се да ходите на работа


Прекарваме много време на работа и чувството на страх, когато сутрин се събуждате или когато почивните дни са към края си – е тревожен симптом. Постарайте се да изясните, какво предизвиква във вас опасения свързани с работния процес и изгответе план за промяна на ситуацията.

2. Живеете в спомени за миналото или в мечти за бъдещето


Когато се опитвате да се концентрирате върху „най-хубавото време”, било то минало или бъдеще, вие подсъзнателно бягате от настоящето. Няма нищо лошо в това да мечтаете. Но, ако мечтите заемат от времето за действия, то тук започват истинските проблеми.


3. Хората около вас постоянно ви казват, че трябва да се успокоите


Когато едно и също изказване продължава да се появява от приятелите и познатите ви, то си струва да си изясните, какво стои зад тези думи. „Да се успокоиш” е един вид синоним на „престани вече с това” в съвременния свят. Ако чуваме това отново и отново, значи се държим с две ръце за това, което е трябвало да пуснете отдавна.

4. Завиждате на чуждия успех

Завистта е признак на недоволство от собствения ви живот и тя няма нищо общо с достиженията на околните. Трудно е да се радваш на чуждия успех, когато сами усещаме, че сме заседнали на едно място. Прислушайте се към завистта си. Какво ви казва тя всъщност?

5. Събуждате се уморени

Ако се събуждате уморени, вероятно сте недоволни от нещо – не е задължително да е от работата, възможно е да не ви харесва как се развиват нещата като цяло. Трудно е да си починете пълноценно, когато се безпокоиш и тревожиш за нещо. Постоянната умора сигнализира за напрегната вътрешна борба, а също така и за това, че нямате повече сили да се сражавате и сте готови да признаете поражението си. Вместо да се предавате, постарайте се да изясните, по какъв начин можете да се върнете на правилния път.

6. Нервни сте

Силното желание да направите нещо или да отидете някъде е сигнал за това, че не давате на творческия си потенциал да се разгърне с цяла сила. Неспособността да получите удовлетворение от делата си и да стоите спокойно на едно място са своеобразни предупреждения от вашия организъм. Той крещи: „Време е за промяна!”

7. Клюкарствате

Клюките са начин да проектирате върху другиго работата, която сами трябва да свършите в живота си. Когато започнете да клюкарствате следващия път, просто се запитайте, от какво бягате по този начин. Ще забележите, че осъзнаването и примирението са къде по-продуктивно решение.

8. Всичко ви дразни

„Не се ядосвай за глупости” – е чудесен девиз за живота, но, ако за вас това вече е невъзможно, то е дошло време да се замислите. Заяждате се с околните, защото ви се струва, че някой през цялото време прави бели? Възможно е да е така, но по-скоро всички тези „бели” са само плод на въображението ви. Щастливите хора не се дразнят за глупости.

9. Постоянно имате лошо предчувствие

Очакването нещо лошо да се случи, довежда до това, че то се случва рано или късно. Не може винаги да знаете, къде щи паднете, за да си постелите слама предварително. Затова се постарайте да не се безпокоите толкова за бъдещето и се съсредоточете на това, с което се занимавате сега.

10. Убедени сте, че заслужавате повече

Ако сте осъзнали, че в живота съществуват нещо по-важно, то по скоро новите възможности вече се показват на хоризонта. Бъдете отворени за всичко, което разпалва страстта и творчеството ви, следвайте инстинктите си. Това направление е това, което ви трябва.

Решението за промени може да бъде взето мигновено, но самите те рядко стават бързо. Не позволявайте на никого и на нищо да ви попречи да се движите напред. Дори най-малката крачка, може да ви избави от негативни емоции и да ви подготви към големи промени.