Скорпионът е осмият знак от зодиака. Под него попадат родените между 23-ти октомври и 21-ви ноември. Вижте кои са 10 от основните характерни черти за Скорпионите:

1. Умни

Скорпионите са изключително умни, хитри и възприемчиви, затова не мислете, че ще е лесно да ги задушите. Те са големи скептици и не вярват на нищо без доказателства. Скорпионите са сложни личности, които трудно могат да бъдат разчетени и често са възприемани като пълна загадка. Известни са с проблемите си с доверието, особено по отношение на това дали другите са с честни намерения.

2. Честни

Скорпионите не се подмазват ненужно. С други думи, ако ви направят комплимент или ви похвалят, можете да сте сигурни, че го мислят. Не понасят фалшивото ласкателство и предпочитат да бъдат истински с хората. Скорпионите правят само честни комплименти. Затова не се разстройвайте, ако ви кажат нещо по-директно - те просто не обичат да захаросват истината.

3. Любящи

Когато Скорпионите си паднат по някого, това се случва бързо и тотално. Толкова са увлечени от отношенията си, че останалата част от света просто изчезва. Когато са обвързани, не го приемат леко и дават във връзката си всичко, което могат.

4. Независими

Скорпионите са независими същества, които следват собствения си път в живота. Независимостта и самоувереността са силни в личността на Скорпиона. Представителите на тази зодия създават свой собствен път и не обичат да поемат по пътя на другите. Също така мразят, когато хората се опитват да контролират живота им и ако се опитате да го направите, ще ви ви приземят за секунди.

5. Гъвкави

Скорпионите са изключително издръжливи и не позволяват малките препятствия да ги обезкуражат. Нужни са много повече от няколко неуспеха, за да ги спрат да постигат целите си. Когато искат нещо, просто си го взимат и когато се насочат към нещо, не допускат нищо да ги спре.

6. Пазят обещания

Скорпионите се придържат към думите си и точка! Те не могат да понасят, когато другите нарушават обещанията си и затова не го правят. Думата на Скорпиона е 100% сигурна и когато обещаят нещо, просто го правят. Можете да им се доверите с цялото си сърце, защото никога няма да направят нещо, за да ви наранят съзнателно.

7. Добри в разговорите

Скорпионите са склонни да създават дълбоки връзки с хората. Може да им отнеме известно време, за да се отворят, но веднъж щом се свържат с вас на по-дълбоко ниво, за да разберат кои са всъщност. Те имат умение да създават смислени и провокиращи мислите разговори, които в крайна сметка са изключително възнаграждаващи за всички участници.

8. Наблюдателни

Скорпионите са много наблюдателни и постоянно забелязват неща, които другите пропускат. Те винаги се взират върху фините, но важни детайли. Би било голяма грешка да подценяваме способността им да разбират истината. Винаги намират начин да достигнат до дъното на нещата.

9. Емоционални

Скорпионите изпитват много позитивни и много негативни емоции. Вътрешно могат да бъдат доста емоционални, дори и да не го показват отвън. Могат да изпитат много силни емоции, когато се чувстват на върха на света, но и да са брутално слаби, след което са емоционално изтощени. Затова бъдете внимателни, ако имат лош ден.

10. Резервирани

Могат да бъдат резервирани и им отнема време да се отворят. Не са толкова лесни за разчитане, колкото другите знаци на зодиака и е необходимо време да опознаете Скорпиона на по-дълбоко ниво. Представителите на тази зодия са много предпазливи създания, които трудно се отварят към хората, докато не знаят, че могат да им се доверят напълно.