Много хора смятат, че бракът е отживелица и не бързат да се обвържат законно. Оказва се, че бракът ни носи доказани ползи, от които е добре да се възползваме.

Екипът на Dama.bg ще ви мотивира с 10 примамливи предимства на брака, които вероятно ще променят отношението ви към него. Въпреки че много двойки предпочитат да не се подписват, бракът дава повече спокойствие, сигурност и както виждаме - здраве.


1. По-дълъг живот
Рискът от смъртност при женените двойки е два пъти по-нисък от несемейните двойки. Оказва се, че семейните хора се грижат повече за себе си, избягват излишни рискове и живеят по-дълъг и здравословен живот.

2. Повече грижи за здравето и красотата
Противно на общоприетите схващания, че самотните жени се поддържат повече, защото се надяват да се запознаят с някой подходящ мъж, се оказва, че семейните жени полагат повече грижи за себе си. Това важи в по-голяма сила за дамите, които са щастливо омъжени и изпитват силна привързаност към половинките си. Семейните жени са по-предпазливи към съмнителните начини за разкрасяване и полагат по-качествени грижи за себе си.

3. По-малък риск от болести, предавани по полов път
Омъжените жени и мъже имат по-нисък риск от полово предавани болести, защото се радват на редовен и стабилен сексуален живот. Женените двойки получават по-голяма удовлетвореност, тъй като правят секс с партньор, на когото се доверяват. Това намалява вероятността за рисков секс и усложнения.

4. По-добро здраве
Друго предимство на това да си семеен е по-доброто здраве. Добрият секс допринася за по-пълното чувство на щастие и задоволство и насъчарва физическата активност. Проучванията показват, че женените двойки се радват на по-добро физическо и психическо здраве.

5. По-малко алкохол
Последните изследвания показват, че женените мъже и жени са застрашени в по-малка степен от пристрастяване към алкохола. Женените хора по-рядко страдат от депресия или се обръщат към алкохола. Те вярват, че животът им носи много повече удовлетворение и щастие без пиене на алкохол.

6. Повече приходи
Въпреки че семейните хора харчат повече пари, те също така изкарват повече пари. Причината за това е по-високата им мотивираност, стимул и желание за по-висок социален статус.

7. По-лесно отглеждат децата си
Много по-лесно се отглеждат деца в среда, където майката и бащата споделят своите отговорности в грижите за децата. Омъжените хора осигуряват по-щастлив и по-безопасен дом за децата си, отколкото самотните родители.

8. По-качествен живот
Женените двойки могат да си позволят един апартамент или къща в хубав, по-уважаван квартал. Женените хора също да подобрят качеството си на живот. Много по-лесно е да справят с предизвикателствата на живота, когато ги споделят с някой друг.

9. По-малко самота, повече щастие
Омъжените двойки са по-малко застрашени от чувството на самота. Когато споделяте и тревогите, и постиженията си с половинката, всичко изглежда постижимо.

10. Ползи за здравето
Женените мъже и жени изпитват многобройни ползи за здравето, дължащи се на техния брак. Те се борят по-лесно с болестите си, защото се радват на всеотдайната си подкрепа. Никоя болест не изглежда страшна, когато има на кого да разчиташ.

Бонус: Бракът носи повече уважение и престиж на дамите в обществото. Това важи най-вече за жените над 35-годишна възраст.