Те са с нас от най-ранна възраст, готови да ни помогнат навсякъде и по всяко време. Те имат най-тежката работа в света, но едновременно с това и най-любимата. Ние искрено им благодарим за труда и се надяваме, че ще се усмихнат, след като прочетат тези няколко неща:

1. Имам две деца. Какво искам за рождения си ден ли? Искам да се изкъпя и да ида до тоалетната. Сама. Искам да хапна… Топла храна… С две ръце… И горещ чай… И един шоколадов бонбон… Цял!

2. Търпението на майките е като паста за зъби – никога не свършва изцяло.

3. Преди детето да е дояло бисквитката си, трябва да си взема душ, да се облека, да хапна и да измия съдовете. Националната армия си почива в сравнение с една млада майка.

4. Детската прегръдка е най-добрият антидепресант! Когато до теб бие сърчицето му, а малките му пръсчета те милват по главата – всички беди остават на заден план!

5. Събуждам се сутрин, лежа и чакам, кога мама ще приготви закуската, а после си спомням, че аз съм майката!

6. Аз съм майка. Гърбът ми е генетически програмиран да издържи бремето на децата ми!

7. Не вярвам в еволюцията, в противен случай майките трябваше да са с очи на тила, с десет ръце и нямаше да имат нужда от сън.

8. Приятните страни на майчинството се разкриват само след като децата си легнат да спят.

9. Питате ме дали работя. Да, работя по 24 часа. Аз съм майка! Аз съм будилник, готвач, учител, треньор, приятел. Работя от сутрин до вечер, без почивни дни. Заплатата ми са целувки и прегръдки.

10. Любимото време за една майка – от 22:00 до 00:00. Децата са заспали и сега може да събере играчките, да измие съдовете, да измие пода… Накратко, в нищо да не си отказва!