Независимо дали планирате дълга ваканция, или един уикенд, далеч от натовареното си ежедневие, всеки един от тези хотели ще надмине и най-високите ви очаквания. 

 
Dama.bg ще ви запознае с 10-те най-забележителни хотели в САЩ от историческа гледна точка. Всеки един от тях ще остане завинаги в историята с богатото си минало. 
 
Hollywood Roosevelt

Разположен на Hollywood Boulevard в Лос Анджелис, Hollywood Roosevelt Hotel дебютира през 1927 година с блестяща церемония, на която присъстват много холивудски знаменитости. Хотелът е украсен със саксийни палми, гигантски полилеи от ковано желязо, исторически снимки. Според легендата, в хотела все още се пази огледалото, което е било закачено в стаята на Мерилин Монро. Освен това, Холивудската алея на славата е точно пред хотела.
 
The Biltmore

Построен през 1926 година, The Biltmore е Национална историческа забележителност в Маями. Със своята 93-метрова кула с арки и дворове, този впечатляващ имот е с изглед към игрище за голф на Доналд Рос. Хотелът се гордее с 130 луксозни апартамента, два впечатляващи президентски апартамента, тенис кортове, ресторанти, спа център и един от най-големите хотелски басейни. Басейнът е бил посещаван от Джони Вайсмюлер - актьор и състезател по плуване, който играе ролята на Тарзан, както и от актрисата Естер Уилямс. В разцвета си модерният курорт е посещаван от кралски особи и холивудски величия. През Втората световна война имотът е използван като болница.
 
The Waldorf Astoria

Този уникален хотел в Ню Йорк съчетава изисканост и уникални удобства и услуги, затова не случайно е бил посещаван от всеки президент на САЩ, от кралицата на Англия и от куп холивудски величия. Хотелът с право е признат за символ на стил и изисканост. През 1993 година хотел стана официална забележителност в Ню Йорк. 
 
The Grand Hotel Marriott Resord

Този исторически хотел в Point Clear, Алабама, първоначално е бил построен през 1847 година. По време на Гражданската война хотелът е превърнат в болница, а през Втората световна война собственикът му сътрудничи на Военновъздушните сили на САЩ. Дори и днес хотелът има военно влияние.
 
Crescent Hotel and Spa

   
Crescent Hotel and Spa е отворен за гости през 1886 година. Като един от най-старите хотели на САЩ, хотелът продължава да нараства и да се обогатява. В допълнение към 76-те стаи и луксозни апартаменти, са включени и вили. Хотелът е заобиколен от 15 акра девствени гори, идеални за пешеходен туризъм и романтични разходки.
 
The Drake Hotel Chicago

Само на няколко крачки от Oak Street Beach и езерото Мичиган, хотелът разполага с 525 луксозно обзаведени стаи за гости и 74 апартамента. От своето начало, в навечерието на Нова година през 1920 година, този толкова популярен хотел в Чикаго предлага невероятното си гостоприемство, удобство и спиращ дъха изглед. Хотелът е включен в Националния регистър за исторически забележителности. 
 
The Willard InterContinental

Известен като "перлата в короната" на "Пенсилвания авеню", този хотел е домакин на специални събития повече от 150 години. Намира се на една пресечка от Белия дом и не случайно е бил домакин на почти всеки американски президент. 
 
El Tovar

Хотелът се намира в Национален парк Гранд Каньон и предлага спираща дъха гледка. Открит през 1905 година и реставриран през 2005 година, днес хотелът позволява на гостите си да се докоснат до миналото и да почувстват историята.
 
Hotel del Coronado

С емблематичните си червени кули, хотелът въплъщава величието на Викторианската епоха. Построена през 1888 година, тази национална историческа забележителност се намира на повече от 30 декара, близо до Сан Диего. Хотелът е признат за един от най-красивите американски курорти. 
 
Omni Parker House

Хотелът е основан през 1855 година и е най-дълго непрекъснато действащ американски хотел. Разполага с 551 стаи, много от които предлагат гледка към Boston Common. Джон Кенеди обявява кандидатурата си за Конгреса именно тук, а също така и предлага на Жаклин Бувие. Литературните величия Чарлз Дикенс и Ралф Уолдо Емерсън също прекарват доста време в хотела.