Ето 10 неща, които са пречка пред сияйната ви кожа.

1. Говоренето по телефона

Според проучване, по телефона има повече бактерии, отколкото по седалката на тоалетната чиния в офиса. Когато говорите по телефона, бактериите се пренасят на лицето ви. Избърсвайте го с дезинфекцираща кърпичка от време на време.

2. Пропускате хранения

Храната е горивото на тялото ви и когато не приемате достатъчно полезни вещества, кожата ви ще става особено суха.

3. Не тренирате

Тренировките влияят на кожата ви, тъй като тя е най-големият орган в тялото. Тренирането подобрява кръвообръщението и кожата става по-еластична. Никога не тренирайте с грим, тъй като това запушва порите. Също така не ползвайте слънцезащитен крем, когато тренирате навън.

4. Горещи душове

Горещите душове премахват натуралните масла на кожата и ефектът за нея не е добър. Избягвайте да се къпете по повече от 10 минути и ползвайте само хладка вода.

5. Кафето

Шоколадът, пържената храна и всичко, което е вкусно, влияе зле на кожата ви. Избягвайте кафето.

6. Кърпите

Дерматолозите препоръчват да се ползва нова кърпа за лице след всяко ползване.

7. Плуването

Не е хубаво да прекарвате твърде много време в басейните. Те са пълни с хлор, която убива бактериите, за да ги прави безопасни. Винаги се къпете след посещение в басейна.

8. Твърде много захар

Всичко знаем колко вредна е захарта, затова е най-добре да я избягвате до колкото е възможно.

9. Стискате пъпки

Може да си мислите, че най-бързият начин да се отървете от пъпка, е да я изстискате, но това не е точно така. По този начин може да възпалите кожата още повече.

10. Не спите достатъчно

Ако спите по 6 часа няколко дни поред, кожата ви видимо ще изглежда по-зле. Ако постоянно не се наспивате както хората, ще има трайни последици за кожата ви.