Знаеш ли, че аспиринът може да се пребори не само с болката и температурата, но и с акнето, пърхота и петната по дрехите? Е, вече знаеш. Това евтино и достъпно лекарство има един куп изненадващи употреби и днес ще ти разкрием 10 от тях:

1. Намалява акнето

Аспиринът помага при борбата с акнето, защото има противовъзпалително действие. Счукай 2-3 таблетки, смеси си ги с малко лимонов сок и намажи пъпката със сместа. Изчакай една-две минути, преди да отмиеш. Избягвай да използваш този трик точно преди да излезеш на слънце.

2. Облекчава ухапванията от насекоми

Аспиринът може да намали болката и зачервяването след ухапването от комара. Разтвори една таблетка в една супена лъжица вода, намажи мястото и изчакай няколко минути.

3. Намалява несъвършенствата на кожата

Аспиринът съдържа вещество, което се използва и при избелващите и почистващите кремове. Смеси 7 таблетки с 3 супени лъжици кисело мляко и 1 лъжица мед. Нанеси получената маска върху чисто лице и изчакай 15 минути, преди да я отмиеш. Тази маска ще направи кожата ти сияйна и гладка. Тя премахва мъртвите клетки, намалява белезите, петната и разширените пори.

4. Отстранява пърхота.

За да се отървеш от пърхота, измий косата си с обичайното ти количество шампоан, но примесено с две таблетки аспирин.

5. Служи като ексфолиант

Аспиринът е идеален ексфолиант, който ще премахне мъртвите клетки от лицето. Освен това отстранява излишното омазняване и намалява размера на разширените пори. Просто смеси една таблетка в малко вода и остави сместа да престои. След това я нанеси на лицето си.

6. Премахва мазолите на краката

Аспиринът ще направи краката ти по-меки и ще премахне мъртвите клетки. Счукай 7 таблетки и добави половин супена лъжица лимонов сок, за да се образува паста. Нанеси сместа върху ходилата и ги покрий с топла кърпа. Остави ги завити за 10 минути и после ги изтъркай с пемза.

7. Подхранва увредената коса

Аспиринът може да подобри състоянието и на косата ти. За здрава и блестяща коса, разтвори една опаковка аспирин в чаша с топла вода и я нанеси върху чиста коса. Остави я за 15 минути и после изплакни.

8. Премахва петната от пот

Аспиринът може да даде нов живот на дрехите ти. Разтвори една таблетка в топла вода и нанеси сместа върху петната. Изчакай една нощ и изпери дрехите както обикновено.

9. Премахва сапунените наслагвания в банята

Когато сапунът и твърдата вода се срещнат, се получават неприятния наслагвания от сапун, които загрозяват банята ти. Счукай 5 таблетки аспирин и ги сложи в препарата ти, с които почистваш банята. Напръскай засегнатия участък, изчакай половин час и след това лесно ще можеш да премахнеш всякаква мръсотия.

10. Удължава живота на цветята

Ако искаш прясно откъснатите ти цветя да живеят по-дълго, сложи една таблетка аспирин във водата. Този трик е особено подходящ за розите, които иначе бързо увяхват.