Днес решихме да ви представим няколко впечатляващи примера за силата на късия разказ. Те имат силата да променят съзнанието и светогледа ви:

1. Събудих се, а в стаята ми имаше стар пират, който ме канеше на приключение. Предпочетох да остана с мама и да оставя тате да продължи пиянското си пътешествие сам.

2. Съжалявам за роклята ти. Не исках да я късам. Моля те, не казвай на никого. На теб ти стоеше толкова добре. Трябваше да опитам. Мислех, че ще ми стане.

3. Стрелата прелетя през стаята и прониза крака на Джъстин. Шефът му Стюарт презареди арбалета си. Времената бяха тежки. Навсякъде имаше съкращения.

4. Сайлъс разпъна палатката си до пощенската кутия. Чакаше неговият непознат приятел да му пише. Той беше влюбен в Мери, но мечтите му бяха разбити, когато разбра, че тя е възрастен мъж в затвора.

5. Вълните я изхвърлиха на плажа и Стюарт я прибра у дома. Явно от мама нямаше отърване.

6. Понеделник изскочи от храстите и ме фрасна силно точно по брадичката. Застана над мен и се развика: „Къде е твоят Уикенд сега, а парти животно?“

7. Марк намаза Лаура със слънцезащитен крем, за да я предпази от изгаряне. Може би щеше да е по-разумно, ако беше опитал да изгаси огъня в лодката.

8. Часът е 4 през нощта. Ти отново спиш. Аз записвам клипче как хъркаш. Ще го използвам в съда, когато пледирам невменяемост.

9. Марта се сгуши в Рик. Той миришеше толкова хубаво. Тя искаше да го пита толкова неща за живота му. Прииска ѝ се той още да беше жив.

10. Бил чакаше майка си на училищните стъпала, за да го прибере. Тя така и не дойде. Искаше той да бъде малко по-независим, след като вече беше станал учител.