Украси дома си за коледните празници, така че да ти носи празнично настроение и положителни емоции

Добави цвят отвън


Външната врата на дома също трябва да бъде украсена празнично с венец и гирлянди. Избери равни по широчина червени панделки, блещукащи светлини и красив коледен венец. Истинска щастливка си, ако живееш в къща, а не в панелен апартамент! Така ще имаш много повече възможности за празнична украса.

Коледни фенери


Подреди няколко празнични фенера на входа, ако живееш в къща или в коридора, ако живееш в апартамент. Обмисли използването на безпламъкови свещи като безпроблемна алтернатива. Коледните фенери създават празнична атмосфера и уют.

Старомодна декорация за Коледа


Няма нужда да сменяш всяка година коледните играчки за елхата. Е, разбира се, хубаво е да купуваш по нещо ново. Като цяло обаче може да използваш едни и същи коледните играчки всяка година. Стъклените старомодни топки с орнаменти и украшения, подарък от близките ти, вероятно имат сантиментална стойност за теб.

Зашеметяващ коледен акцент


Помисли за елегантен централен акцент с червени рози, заобиколени от бели плодове в сребърни вази. Сложи парченца от чимширен венец и клончета от плодове около основата на вазата. 

Празничен пръстен за салфетки


Може да направиш свой собствен празничен пръстен за салфетки със сребърни шишарки, червена панделка и клонче чимшир за завършен външен вид. Масата ще изглежда невероятно с тази коледна украса. 

Коледни висулки


Облечи всички полилеи в дома с венец или гирлянд. Кухнята ще изглежда много по-празнично и уютно със зелени клонки на всички лампи.

Украси подаръците


Коледните подаръци под елхата ще изглеждат много по-тържествено, ако ги украсиш с цветна лента и шарена амбалажна хартия. Може да сложиш закачливи коледни украшения, звънчета и панделки.

Венец от свещи


Направи лесен венец, като групираш красиви празнични свещи в голяма дървена купа, пълна със сушени плодове, нар, артишок, грах. 

Коледна елха


Може да създадеш богато празнично усещане и без да претоварваш пространството с коледна украса. Избери цветова схема от сребро, злато и бронз. Нека отделните елементи бъдат в хармония и се допълват. 

Хармония на цветове


Украси дома си с цветове, които съответстват на декора. Направи план за колената украса, като се съобразиш със съществуващия декор, дори това да означава използване на неочаквани цветове като сметана и бежово. Акцентите с нюанси на злато и сребро се съчетават безпроблемно с бяло и слонова кост. Заиграй се и с металните аксесоари, като масичката за кафе. 

Коледната украса не трябва да е скъпа и претрупана. Може да създадеш вълшебна атмосфера и без скъпи украшения. Важното е всичко да е в хармония и да дава усещане за уют и топлина.