Не че не обичаме големи изненади и подаръци, та кой не обича понякога да го глезят? Но това, което говори най-силно за любовта на мъжа до нас, всъщност са малките жестове на обич. Защото наистина е вярно, че действията говорят повече от всякакви думи (и от всякакви букети!)

Големите подаръци, които получаваме от време на време, в никакъв случай не са по-значими за нас от милите, но редовни жестове. Тези жестове са непланирани, но пък много по-важни. Те карат сърцето ни да бие по-бързо и да се усмихваме глупаво, преизпълнени с щастие.

Сигурни сме, че повечето жени ще се съгласят с класацията ни, затова е добре мъжете да си вземат бележка.

1. Когато ни питат как е минал денят ни

Задаването на простички въпроси като „Как мина днес?“ показва интерес дори когато се задават често. Такива въпроси ни доказват, че любимият ни се интересува дори от малките детайли в живота ни и иска да научи повече за нас.

2. Отварянето на вратата

Кавалерството може да е на застрашен вид, но все още не изчезнало напълно. Независимо дали сме от скоро с този човек или от години – този мил жест винаги се забелязва и оценява.

3. Дълги прегръдки и целувки

Тези няколко допълнителни секунди, в които стоим в прегръдките му, означават толкова много, те буквално ни нашепват „Запомни, че те обичам“.

4. Да ни изслушват

И нямаме предвид онези досадни „аха... аха“, докато отсрещната страна си гледа телефона. Освен че това да изслушваш другия е признак на добро възпитание, то показва, че половинката ни наистина се интересува от нас.

5. Обажданията

Съобщенията все повече изместват телефонните разговори, затова едно неочаквано обаждане винаги ще ни зарадва.

6. Когато ни правят комплимент

Ако постоянно ни обсипват с комплименти, става малко съмнително... особено ако комплиментите звучат като заучени фрази. Но когато ни ласкаят за наша конкретна черта или например за роклята ни в този ден, тогава комплиментът наистина ни разтапя, защото звучи искрен.

7. Когато той помни детайли от предишен разговор

Когато той спомене нещо, което сме казали отдавна, това ни показва, че наистина е внимавал в думите ни. Например, ако е запомнил, че преди месеци сме искали да гледаме даден филм и сега е купил билети за него... или е запомнил името на новата колежка, за която сме говорили.

8. Когато ни хваща за ръка

Изглежда толкова незначително, а всъщност е толкова мил жест. Когато се пресегне да ни хване за ръка през масата или когато на улицата улови ръката ни, няма как да не се разтопим, защото този жест показва привързаност и гордост да бъде с нас.

9. Милите съобщения

Дори кратките съобщения като „Надявам се да имаш страхотен ден. Вече ми липсваш!“ ще ни накарат да засияем от радост.

10. Изненадващо „Обичам те“

Няма нищо по-сладко от едно „Обичам те“ в моментите, когато не го очакваме. Няма значение дали готвите заедно, дали сте се сгушили на дивана пред телевизора, или сте излезли на разходка и е настъпила тишина – в такива моментите думите отекват по-силно.