Има места, които дори и да имате възможността да посетите, достъпът ви до тях ще бъде отказан. Вече ви показахме 5 от тях. Ако сте ги пропуснали, може да ги видите тук. Ето и останалите:

6. Змийският остров
 
Змийският остров се намира край бреговете на Бразилия. Този невероятен остров е дом на огромна колония от най-отровните змии на планетата. Бразилското правителство забранява цивилни да стъпват на острова. И има добра причина за това ограничение: има най-малко 5 000 змии, обитаващи мястото. Само няколко учени са допуснати да влязат.
 


7. Информационният център на Гугъл
 
Строителството на огромен център за данни на Google в Далас, САЩ, който струва невероятните 600 милиона долара, е било дълго време държана тайна, скрита от пресата и обществото. Информационният център, известен под кодовото име "Проект 02", е открит през 2006 година. Той е заобиколен от ограда, пред която патрулират служители и е постоянно под видео наблюдение.
 
"

 
8. Трезорът на Националната Банка на Англия
 
От 1734 г. Централната банка на Обединеното кралство се намира на ул. Треднийдъл в самия център на Лондон. Златните резерви на Великобритания, а също и изобилие от много други страни, се съхраняват в подземни хранилища, разположени под пода на банката. За да се отвори трезорът, са необходими три ключа дълги близо метър.
 
 
9. Ise Grand Shrine
 
Ise Grand Shrine в Япония е посветен на Аматерасу, богинята на слънцето. Този храм е построен още през 4 г. пр. Хр. Според слуховете там се съхранява най-важната вещ в императорската история на Япония - свещеното огледало от японската митология. Вие никога няма да имате възможността да видите отражението си в това мистично огледало. Единственият човек, който може да влезе в главния олтар и може да се види в него, е свещеник или жрица, който също трябва да бъде член на японската императорска фамилия.
 
 
 
10. Гробницата на Цин Шъхуан
 
Въпреки фактът, че гробницата на първия император на Китай е исторически обект от огромно значение, китайските власти досега никога не одобрявали исканията на академични екипи да разкопаят основната област на гробницата. Никой обаче не знае защо. Изглежда Цин Шъхуан ще почива в мир, поне в обозримото бъдеще.