За щастието се изискват усилия. Ето 10 неща, които трябва да правите, освен ако не искате да стигнете до развод.

1. Усилия

Ако не използваш дадено умение, ще спреш да бъдеш много добър в него. Така е при спортистите, така е и в любовта. Вместо да приемате, че нещата трябва да се случват натурално, полагайте усилия да се случват.

2. Игра на половете

Различни сме. Тя е емоционална, той е примитивен. Ако изисквате от съпруга си да ви бъде една от приятелките, ще го накарате да ви презира. Ако той опитва да реши проблемите й, вместо да й помогне тя да се справи с тях, ще постигне същия резултат.

3. Заключете си сърцето

В началото на брака си заключваме за всеки останал, освен за половинката си. Ако започнете да флиртувате с непознати хора, значи сте го отключили за останалите. След такова нещо е много трудно отново да го заключите. Така стават изневерите.

4. Не харчете или пестете твърде много

Прекаленото харчене може да отблъсне половинката ви. Същото е и с прекаленото пестене. Трябва да комуникирате и да сте готови да правите разумни компромиси.

5. Не гледайте порно

Ако криете, че имате навик да гледате порно, набързо ще загубите интимността и близостта помежду си.

6. Не бъдете негативни

Може да се оплаквате за всичко, но това не значи, че трябва да го правите. Да, трябва да споделяте с половинката си, но негативните мисли могат да навредят на брака ви и да накарат половинката ви да ви свързва само с гняв, дразнение и т.н..

7. Не живейте с родителите си

Когато се появи разногласие между тях и половинката ви, няма да знаете чия страна да заемете. Една двойка трябва да бъде самостоятелна.

8. Не бъдете прави постоянно

Ужасно е да спориш с човек, който е твърдо убеден, че неговото мнение е по-правилно. Бракът изисква труд и умението да признаваш, че си сбъркал.

9. Не опитвайте да променяте

Когато се опитвате да промените някого, за да ви харесва повече, постигате точно обратния ефект.

10. Не говорете без да мислите

Няма лошо в това да си искрен. Това е едно от най-важните неща в брака, но понякога трябва да си поставяте цедка на устата. Сарказмът, критиката и осъждането не трябва да присъстват в брака ви.

Много двойки сключват брак с големи амбиции, но бързо осъзнават, че нищо стойностно не се постига лесно. Никой брак не е идеален, но когато сте заедно, може да се справите с всяка трудност!