Годините между 20 и 30 са време, в което срещаш разни мъже. На улицата, в живота си или и двете. Обичаш ги, не ги обичаш, жал ти е за тях, забавни са, луди са, глупави са, всякакви са. Някои от тях са още момчета. Други са случайни минувачи, с които никога не си казваш нищо.

Десет потенциални твои връзки с 10 потенциално твои мъже са описани по-долу. Приятно четене.

Обсебващият

Запознавате се в някой бар, месец и половина след като отново си скъсала с „любовта на живота си“. Започва да ти пуска мили комплименти, което първоначално ти допада, защото се старае и явно си пада по теб.

Даваш му шанса да излезете отново. Носи ти цветя, бонбони, пише ти картички, води те на кино, забелязва прическата ти. Първият път е ок, но после нещата започват да стават леко психо. На третата среща ти предлага да се изнесеш да живееш у тях и ти казва, че те обича и ти си всичко, за което е мечтал, а в очите му виждаш погледа на малката русалка.

Казваш му да изчака един момент, защото трябва да отидеш до тоалетната и повече никога не се връщаш. Тайно се молиш да не се е хвърлил отнякъде.

Лошият господар

Когато го виждаш за първи път, той обяснява по телефона на някого с хладен, но категоричен тон да не му звъни повече, след което ти се струва, че чуваш истерични женски ридания от отсрещната страна, но го отдаваш на вятъра...

По време на първия ви разговор си силно възхитена от всичко, което казва, и леко притеснена, че не си чела Кант. Но той е толкова съвършен.

В един момент се оказва обаче, че ти явно не си. Заедно сте и се опитваш да се ъпгрейднеш всячески, за да си достойна да крачиш до Краля, а той любезно те напътства в това какво е добре и не е добре да правиш.

Ако имаш късмет, те зарязва рано и приятелите ти, ако са останали такива, успяват да те излекуват с шотове. Ако не - прекарваш няколко жалки години или живота си в чувство за малоценност, породено от комуникацията с неспособен да обича садист-комплексар, с когото сексът е страхотен. Кофти.

Вечният пубертет

Завършил е гимназия преди 10 години, но все още обича да играе на компютърни игри вечер, докато тайно се надяваш да гледате филм и да се гушкате. Харесва гърдите ти и как готвиш, но и двете са били валидни и за отношенията с майка му. В един или друг стадий от неговото развитие.

Хвърля си чорапите навсякъде, пие си с приятелите всяка вечер, гледа като хипнотизиран филмчета с пушки, извънземни, роботи-чудовища и зли принцеси-завоевателки.

Под „семейство“ разбира само родителите си и баба си, при която ходи всяка неделя на мекици. Mълчи, като искаш да си правите планове за бъдещето или още по-зле – замеря те с храна, която после ти ще чистиш от стените.

Лудият кариерист

Носи костюм от 7-годишен, глади ризи по-добре от теб и от всеки друг, има сертификати за каквото се сетиш и ходи по обучения и тренинги, както другите ходят до магазина. Носи в себе си поне 3 различни устройства, осигуряващи връзка с глобалната мрежа и непрекъснат бекъп, говори по телефона на „вие“ с някого на всеки 15 минути.

Води те на романтична вечеря в най-хубавия ресторант, което те радва, но през цялото време говори само за клиенти, срокове и повишения, от което ти се прищява ти да имаше поне три устройства за връзка с глобалната мрежа точно в този момент.

Най-милият ти спомен от цялата ви връзка е онзи миг, когато един единствен път си е позволил да закъснее за работа с десет минути, защото си му правила закуска чисто гола. Какъв жест от негова страна!

Скучният тип

Той е стабилен, сериозен, отговорен. На него може да се разчита. Няма да ти изневери никога. Няма да извърши никакви резки движения. Или непланирани такива. В нищо. По никакъв повод. Спокойно можеш да му родиш 5 деца и той ще се грижи съвестно за всичките до смъртта си, стига да пожелаеш. И стига овулацията ти да съвпада с посочените от него дни и часове за интимен контакт. Да кажем понеделник и сряда между 19 и 21 ч. След това става късно, а той има програма за другия ден и ще трябва да си лягате.

Ако ще каните гости или ще водите някакъв социален живот, това се планира поне седмица предварително. Всичко е толкова комфортно, подредено, семейно и хармонично, че ти иде да се обесиш на полилея в хола. За разнообразие.

Авантюристът

Катери отвесни скали без осигуровка, докато случайни жени пищят всеки път на достъпно разстояние от него, очаквайки да слезе за автограф. Фейсбукът му е пълен със снимки с известни личности, екзотични животни, миски, моделки, манекенки, обикновени красиви дами с перфектни тела и т.н.

Живее, за да усеща адреналин. Ще те хвърли с парашут от самолет, ще те накара да се гмуркаш с „безобидни“ акули в далечни води. Ще си направите еднакви прически. После ти ще си направиш татус с неговото име. Той ще забрави да върне жеста, защото е вятърничав, но ти му прощаваш, защото в това му е чарът.

Всичко е наред, докато не заминава с някаква японка на околосветско пътешествие с фотографски ангажимент за нешънъл джиографик. И някакво еротично списание. Между другото...

Перфектният невъзможен

Срещаш го в последната седмица на 5-месечна студентска програма в Лисабон, Португалия. Казва се Фредерико и в мига, в който го виждаш, пожелаваш да го представиш на цялата си рода и да му сипеш от ракията на дядо си, след което той да ти падне на колене и да си закълне във вечна вярност.

Любовта ви продължава сумарно 5 дни, по време на които не ядете, не спите и не говорите. Загрижени съквартиранти ви подават тънки тави с вода под вратата, защото това е единственото, което влиза отдолу.

Разделяте се на летище, обещавате си да се чувате. Пишете си една година всеки ден във фейсбук, докато игнорираш десетки предложения за срещи от симпатични млади българи. Накрая той се жени за някаква мулатка с бразилско дупе, а ти продължаваш напред…

Геният особняк

Той е странен. Изглежда странно, държи се странно, има странни навици и маниери. Винаги ходи от дясната страна на тротоара. Носи всеки ден по нещо червено. Участва в клуб по интереси, който така и не схващаш за какво точно е…

Умен е. Разбира от квантова физика, езици за програмиране, просто езици и космоса. Не знаеш какво те привлича в него. Може би начина, по който те гледа през грамадните си очила, когато си само по сутиен. Сякаш прави грандиозно научно откритие, което ще промени бъдещето на човечеството към по-добро.

Използвачът

Попадаш на него в момент на пълно отчаяние и умопомрачение. Иначе не би. Безработен е, но това е временно, защото има нужда да си почине и да събере идеи. Взима пари от майка си - пенсионерка, но това е само от седмица, преди да се запознаете, преди това е давал едно местенце под наем. Много готин гараж в центъра на София. Но наемателите се изнесли. Идеален за партита.

Караш го да те заведе, но това все не се случва, незнайно защо. За сметка на това си организира партита у вас. За тях винаги не достига около една каса бира и винаги я купуваш ти. Лека-полека започва да се нанася на твоя територия, защото с техните не му е спокойно и не може да си хване живота в ръце, само му натякват, че е безделник.

А той не е такъв, ти знаеш. Просто мисли различно и трудно се вписва в изискванията на някакви безидейни работодатели. Прави ти сутрин кафе. Което ти излиза към 10 лева средно до края на деня… И все пак е любезен.

Мъжът на живота ти

Единственият всъщност едва ли е един единствен. Със сигурност има повече от един вариант за „заживели дълго и щастливо“. Просто някой от всички онези мъже тук наоколо и там някъде може да бъде Той, ако ти го посочиш и избереш за такъв.

За някоя друга млада дама твоят „вечен пубертет“, „лош господар“ или „скучен тип“ е точно този перфектен избор, а пък нейният гений-особняк може би е идеалният избор за теб. И тук "избор" е ключова дума. Да си влюбена е най-хубавото нещо на света, да се объркаш е най-човешкото, а да срещнеш мъжа на живота си е въпрос на време и ясно съзнание, че, както си личи по изброеното дотук, принцът на бял кон не съществува. Нищо, де... Той губи.