Всяка дама иска да се чувства млада и привлекателна. С годините това става все по-трудно, но не и невъзможно. Вижте как да се почувствате по-млади и жизнени с тези 10 съвета.


  1. Сложете червено в чинията си: Червените храни, като диня, горски плодове, домати са суперхрани в борбата срещу стареенето. Любимите ви домати и диня съдържат липокен, който е мощен антиоксидант с анти-стареещи свойства. Сладките плодове са богати на антиоксидантни противовъзпалителни вещества, поддържащи мозъка здрав, което ви осигурява добри умствени функции. 

  2. Смехът намалява стреса: Едно клише, което работи във ваша полза! Вместо да четете стряскащи новини в мрежата, се забавлявайте със забавни снимки и клипчета. Смехът ще ви помогне да се почувствате на светлинни години по-млади само за няколко минути.  

  3. Усмихвайте се: Дамите, които се усмихват по-често, изглеждат средно с 3 години по-млади, отколкото са в действителност.

  4. Красиви ръце: Избягвайте тъмно лилавите и червени лакове, тъй като те привличат погледите към несъвършенствата на кожата. Най-добрият начин да избегнете слънчевите петна и тези, свързани с възрастта, е да ексфолирате редовно ръцете си. Смесете чаша кафява захар, половин чаша зехтин и няколко капки етерично масло. Масажирайте кожата на ръцете няколко минути, след което изплакнете със студена вода. Лакирайте ноктите в неутрални цветове.  

  5. Излизайте по-често с приятелки: Когато се чувствате пренатоварени от ангажименти и задължения, най-добрият начин да се отървете от напрежението, е да излезете с приятелки в някой бар. Социалните връзки понижават кръвното налягане, предпазват от деменция и стрес, стимулират самочувствието.

  6. Повече чай, по-малко подсладени изкуствени напитки: Хидратацията е от ключово значение за красивата и млада кожа. Чаят е един от начините да получите повече течности. Плюс това, зеленият чай помага за запазване на еластичността на кожата с напредване на възрастта.

  7. Не пестете от слънцезащитен крем: Използвайте слънцезащитен крем целогодишно - и през облачните и студени дни. Той предотвратява появата на така наречените старчески петна.

  8. Бъдете реалисти: Не искайте прекалено много от себе си! Хормонът на стреса кортизол е враг на младата кожа. Ако задачите ви стават повече, а времето - по-малко, означава, че е време да направите радикална промяна с живота си.

  9. Липсата на сън скъсява живота: Хроничното изтощение ви прави по-уязвими към заболявания, вариращи от затлъстяване до депресия. Не говорим само за нощния сън. 20-минутна дрямка може да ви даде мигновен тласък на енергия и да ви предпази от тъмни кръгове под очите.

  10. Изберете спорт, който ви е забавен: Знаем, че упражненията са добри за фигурата, но ако са приемани като досадно задължение, те не са добра алтернатива. Важното е спортът да ви носи удоволствие, не само пот и умора.

Dama.bg ви напомня, че не е важно на колко години сте, а на колко се чувствате. Жените имат привилегията да не остаряват, нали така?!