Време е за онзи момент, в който се обръщам назад в миналото, когато най-големият ми проблем беше как правилно да си сложа очната линия. Какво ли не бих дала сега да можех да се върна и да кажа на моето по-младо Аз, че всичко ще бъде наред, че тя ще се справи, че вече е успяла.

1. Съжалявам 

Съжалявам, че те забърквах в неприятности; съжалявам, че позволявах на разни хора да ти крещят; че не учих достатъчно, за да премина онзи изпит; че не се вслушах в съветите ти и бях наранена. Има толкова много грешни решения, които съм взимала, но не мога да ги променя и затова – съжалявам.

2. Ти си достатъчно добра 

Не се нуждаеш от нищо и никого, за да докажеш стойността си. Ти си достатъчно добра.

3. Остани силна

Трудно е, знам. Надеждата те е напуснала и нима ти е останало нещо, за което да се хванеш? Но трябва да останеш силна. Никой не може да го направи вместо теб. Ще трябва да се справиш с ежедневните битки. Ако се налага карай се, спори, не отстъпвай, бори се. Единственото ти оръжие си ти самата, а бойното поле се нарича живот и ще трябва да преживееш битката.

4. Бъди търпелива

Има време за всичко. Просто ще трябва да почакаш онези хубави неща да се случат. Повярвай ми – те наистина ще се случат.

5. Забавлявай се

Нека светът ти не се върти само около оценките и учебните предмети, тези постижения не определят стойността ти – животът е много повече от това.

6. Забави темпото

Послушай ме, когато ти казвам, че наистина трябва да забавиш темпото. Не пришпорвай нещата. Тези моменти, които изживяваш в момента, никога повече няма да се повторят. Ще ти останат само спомени, затова се възползвай максимално от своето „сега“.

7. Прави грешки

Помниш ли онзи път, когато намери позабравен шоколад в хладилника и реши да го постоплиш на микровълновата, но накрая направи само лепкава поразия? Знам, че беше гадно, но един ден ще се спомниш за това и ще осъзнаеш, че грешките, независимо колко големи или малки са били, са те научили на важни уроци, които ще си спомняш цял живот.

8. Дишай дълбоко

Не позволявай на тежестта на всички задължения да те смачка. Понякога е полезно да не ти пука. И то не защото не ти пука наистина, а защото вече ти е дошло до гуша.

9. Вярвай

Вярвай в съдбата, която ти е предопределена. Както би казала Майка Тереза: „Накрая всичко се свежда до теб и Бог. Никога не е било между теб и тях.“

10. Обичай се

Едва ли наистина трябва да ти обяснявам защо, нали?

Шан Иу