Една майка винаги може да познае какво се крие зад маската, която нейното дете се опитва да й представи. Тя винаги ще познае, когато детето й е болно, но не иска да я притеснява, кога е имало лош ден или кога има проблеми във връзката си. Не можете да скриете нищо от майка си, колкото и да се опитвате, тя е човекът, който ви познава най-добре, който е посветил целия си живот на вас.

1. Разликата между “Добре съм, мамо” и “Добре съм мамо”.

На пръв поглед тези изречения изглеждат напълно еднакви, но за една майка това не е така. За секунди тя успява да прецени по тона, интонацията и излъчването ви, дали това наистина казвате истината. Има още нещо, дори да й напишете по Вайбър или Скайп, че сте добре, тя пак ще усети разликата.

2. Кога сте имали лош ден

Майката е единственият човек на света, който може да види стреса, изписан на лицето ви, дори когато се опитвате да го прикриете с уж жизнерадостна усмивка.

3. Кога искате да останете сами

Всеки човек има нужда от време да остане насаме с мислите си, майка ви обикновено е човекът, който ви позволява да направите това, без да задава излишни въпроси. 

4. Моментът, в който преживявате раздяла

Често не ви се иска да го признаете, но всяка майка има отношение към връзките на своето дете. Това е така от ранна детска възраст, до по-сериозните отношеня и не на последно място по време на брака. Колкото и да се опитвате да го прикриете, тя е напълно наясно кога сте щастлива и кога не.

5. Кога я лъжете

По-добре не се опитвайте да криете истината от своята майка, тя винаги ще разпознае лъжата.

6. Кога имате да й съобщите лоша вест

Цял живот криете някои от тийнейджърските си забежки, нали? Е, имаме новина за вас, вероятността майка ви да знае за тях достига почти 90%. Спомнете си затова, когато вече като големи дами се опитвате да скриете от нея някоя лоша вест, просто й я съобщете, така ще имате много по-открити и пълноценни отношения.

7.  Когато криете нещо от нея

Майка ви е най-близкият ви човек, мислите ли, че можете да скриете нещо от нея?

8.  Кога ще поискате нещо от нея

В такива моменти си мислите, че майка ви чете мисли, нали? Дали ще й поискате пари назаем, старата покривка на баба ви или кръгче с колата й, за нея няма значение, тя отдавна е разбрала, че ще поискате нещо.

9.  Когато не я слушате

Тук трябва да бъдем честни. На всяка от нас й се е случвало да си мисли за съвсем други неща, докато майка й говори. Тя обаче винаги е наясно с точния момент, в който спирате да слушате и ... никога не го забравя.

10. Кога ще заплачете

1,2, 3 и сълзите потичат. Майка ви винаги знае кога ще заплачете, сърцето й обаче никога не е подготвено да види болката в очите ви.