Малките сестри са носители на нежност и състрадание. Какво по-хубаво от това да имаш в живота си едно малко човече, което да те гледа с възхищение. Можеш да се огледаш в тези перфектни, невинни очи, защото... тя е част от теб.
Отчаяно искаш да я предпазиш от всичко, да премахнеш всяка болка, която тя чувства, и да й помогнеш да се превърне в най-добрата възможна версия на себе си.

Понякога дори не осъзнаваш на колко много неща може да ви научи тя.
Би трябвало да си по-голямата, тази с всички отговори и съвети, но всъщност, нямаше да научиш толкова много без твоята по-малка сестра. Без нея, нямаше да си човека, който си днес. Ето защо спри и помисли за момент. Тя наистина е най-ценният и прекрасен подарък, който родителите ти някога са ти подарявали.

Ако се нуждаеш от още малко убеждаване в това, тук са някои от нещата, на които твоята по-малка сестра те е научила.

1. Как да бъдеш лидер

Твоята по-малка сестра те е превърнала в лидер. Благодарение на нея се превръщаш в източник на съвети и напътствия, тя се вслушва внимателно във всичко, което казваш. Да бъдеш по-голямата сестра е отговорност, съпътствана от много енергия и сила, която трябва да използваш разумно.

2. Как да бъдеш състрадателна

Малките сестри се появяват с много любов и нежност. Те ще те научат на състрадание, преди да се сблъскаш с фазата „първо разбито сърце”. Когато тя нарани коляното си или падне от колелото, ти я прегръщаш, докато плаче, съжалявайки, че не можеш да отнемеш болката й.

Ще почувстваш страховете, надеждите и мечтите й. Ще се надяваш тя да постигне всичко, което желае.

3. Как да бъдеш предпазлива

Предпазливостта се развива много бързо, когато порастваш заедно с по-малка сестра. Ако някой се закача с нея, ще го накараш да съжалява.

Ти ще бъдеш най-голямата й подкрепа и ще се бориш за нея, когато тя не може да го стори.

4. Как да станеш човек, с когото да се гордееш

Искаш да дадеш добър пример на сестра си, защото ти си нейният модел за подражание. Това означава, че трябва да се превърнеш в човек, с когото ще се гордее.

Да бъдеш пример за подражание не е малка отговорност.

5. Как да признаеш грешките си

Може и да не ти се вярва, но когато имаш по-малка сестра, ще се научиш да признаваш неразумните си действия. Когато приемеш грешките си и я допуснеш до тях, ще й помогнеш да изгради своя морален път.

6. Как да се грижиш за някого повече, отколкото за самата себе си

Безусловната любов е нещо прекрасно. Първа тя ти я е показала и те е научила да обичаш така, когато се е появила на този свят като крещящо, плачещо бебе, част от твоята плът и кръв.

В момента, в който се превърнеш в по-голямата сестра, ще разбереш какво е да се грижиш за някого повече, отколкото за самата себе си. Тя ще те научи да бъдеш безкористна.

7. Как да бъдеш майка

Имало е моменти, когато майка ви не е била наоколо и ти е трябвало да се превърнеш в родител за по-малката си сестра или брат. Голямата сестра винаги се учи как да бъде майка, като действа като такава. Това може да подлуди малчуганите, но те ще ви обичат заради това, което сте.

8. Как да бъдеш търпелива

Да, определено ще имаш нужда от търпение, за да се справиш с малкото чудовище. Ще трябва да я научиш на всичко, което знаеш. Когато е била дете, тя е била най-малката и е успяла да постигне това, което иска. Търпението ти ще се прояви, защото всичко, което искаш, е нейното щастие.

9. Как да взимаш по-добри решения

Когато вземеш лошо решение, си плащаш за това. Не искаш малката ти сестра да си има проблеми с полицията или с който и да е. Трябва да се научиш да не прецакваш всичко през цялото време, все пак не искаш да даваш лош пример на момичето, което иска да е точно като теб.

10. Как да не ти пука

Всяка малка сестра знае, че това е най-великият урок, който може да предаде на кака си. Като по-малка, тя го прави много по-лесно от теб. Родителите ви са посветили годините си на теб и вече са свикнали. Сега те просто си казват, че всичко ще бъде наред и че ще се справят. Ето защо тя умее да бъде по-студена, когато се налага. Тя ще те научи на удоволствието от това да не ти пука.

Ако сте съгласни с тези уроци, споделете благодарността си с по-малката си сестра още сега.