Да, боговете могат да бъдат жестоки понякога. В случая Facebook реши да се срине за близо час и, разбира се, светът нямаше как да преодолее тази катастрофа за човечеството...

Между паниката се оказа, че Twitter и Instagram също нямаха късмета да оцелеят и бяха засегнати. Facebook потребители от цял свят нямаха възможност да пуснат снимки на сутрешното си кафе, на закуската, която бяха приготвили на децата си, и ежедневното сутрешно селфи. Каква трагедия!

Въпроси като „Светът върви към края си?“ и „Какво да правя сега?“ обиколиха интернет пространство за секунди. Ако и ти си един от тези паникьосани хора, вслушай се в съветите и идеите, които подготвихме за теб!

За начало те съветваме да спреш да се панираш! Нищо няма да постигнеш, ако се шашкаш и то заради „проблем“ като този. На второ място – имаме отговор – Не, светът не върви към края си! Просто това е Интернет и проблеми като този са в рамките на нормалното. А що се отнася до частта какво да правиш, докато не можеш да влезеш в профила си, прочети следващите няколко реда...

1. Посети родителите си!

Спомняш ли си изобщо как изглеждаха те, когато ги видя за последно? Смътно, нали? Сега е идеалното време, в което да им се обадиш или дори да ги посетиш за обяд. Ще се изненадаш колко удовлетворена и щастлива ще останеш след срещата ви.

2. Ако работят, защо просто не се пренасочиш за няколко минути към Twitter или Instagram?

Не знаеш къде да "споделиш чувствата си" или да качиш снимка на вкусния ябълков пай, който си хапвала за закуска? Е, Twitter и Instagram са тук, за да ти помогнат!

3. Пусни си любима песен и просто потанцувай

Така ще повишиш нивото на хормона на щастието ендрофин, но също така ще се позабавляваш и ще изгориш някоя и друга калория. E, зареди ли вече песента в YouTube?

4. Подготви следващото си селфи

Все някога Facebook ще се оправи, а ти ще трябва да покажеш на света, че си оцеляла след тази истинска катастрофа. Провери дали телефонът и усмивката са налице и едно, две, три... Готови за снимка!

5. Бъди продуктивна!

Ясно е, че всъщност с подобен „проблем“ ти не губиш нищо, освен ако разбира се работата ти не е пряко свързана със социалната мрежа. Сега е моментът да свършиш някоя от предвидените задачи за деня.

6. Пусни си някое тв предаване или серия на любимия сериал

Това всъщност може да се окаже изключително разтоварващо и интересно занимание, за което така или иначе не ти остава много време.

7. Изиграй някоя любима настолна игра с приятели

Ядосана си, че тази сутрин няма да можеш да издоиш кравите или да събереш реколтата си от Farmville или да преминеш на следващото ниво на Candy Crush? Спокойно, имаме решение и за това – извади старомодното Монополи от шкафа или поиграйте с приятели на Скрабъл. Докато се усетите, Facebook най-вероятно ще се е оправил.

8. Вземи си малко почивка от т. нар. „стоукване“ на хора в мрежата!

Може би няма да си много съгласна с това предложение, но като се замислиш и това си е доста изморително занимание. В такъв случай няма как да не го добавим към списъка! Знаем, че ще ти бъде трудно да не провериш къде точно се намира гаджето ти или каква нова рокля си е купила най-добрата ти приятелка, но... Всяко нещо трябва да има ясни граници. И ако ти не можеш да ги определиш, ето че Facebook идва на помощ!

9. Използвай телефона си, за да чуеш близките си!

Искаш да знаеш какво ще правят приятелите ти тази вечер? Просто вдигни телефона и ги попитай лично, вместо да чакаш, за да им напишеш съобщение. Знаем, че не е същото като да им пратиш поредната готина емотиконка или да ги сръчкаш, но друго си е да чуеш гласа им и да се посмеете на някоя история, докато чакате сривът да бъде премахнат.

10. Защо изобщо си вкъщи?

Запомни, че животът не се върти единствено и само около профилите ти в мрежата! Излез, разходи се, пий кафе с приятели, отиди на фитнес или просто измисли някакво занимание, което поне сега да те отдели от компютъра или смартфона ти.

Е, вече знаете какво да правите следващия път, когато фейсбук ви погоди номер и реши да се срине. Просто излезте навън и живейте.