1. Истинският мъж умее да слуша

Истинският мъж ще те изслуша. Момчето иска да бъде слушано. Истинският мъж ще чуе, когато му говориш. Момчето чува само себе си.

2. Истинският мъж ти показва, че те уважава

Истинският мъж се държи така, че да зачита гордостта ти. Защото те уважава като човек. Момчето се грижи само за собствената си гордост. Защото уважава само себе си.

3. Истинският мъж се отнася добре с близките ти

Истинският мъж няма да те кара да избираш между него и семейството си. Между него и приятелите си. Защото знае, че отношенията си с тези хора са част от твоя свят. Момчето иска да избираш единствено него – винаги и навсякъде, с нужда и без нужда. Защото иска да бъде главно (и единствено) действащо лице в твоя свят.

4. Истинският мъж е наясно с приоритетите си... и с твоето място, начело на тях

Истинският мъж няма да се кара да се съмняваш колко си важна за него. Той няма да те пренебрегва, няма да те кара да се бориш за място в живота му. Момчето също няма да оставя в теб място за съмнение – че за него най-важният е той. След това – любимите му занимания, моментните му настроения, работата му, приятелите му... и накрая – ти.

5. Истинският мъж полага усилия за връзката ви, наравно с теб

Истинският мъж се бори за нея. Бори се за вас. Променя се, но не защото иска да ти угоди, а защото иска да се промени. Иска да стане по-добрата своя версия. Заради теб и заради себе си. Момчето приема промяната като удар върху егото му. Момчето вярва, че трябва да си доволна за това, което ти дава. Да си доволна, че е избрало теб.

6. Истинският мъж ти вярва

Истинският мъж вярва в любовта ти, вярва в предаността ти, вярва в решението ти да сте заедно. Защото вярва и на себе си. Момчето не ти вярва. Момчето ревнува. Просто защото не вярва на себе си.

7. Истинският мъж приема решенията ти

Истинският мъж се съобразява с мнението ти, дори когато е противоположно на неговото. Той приема решенията и уважава доводите ти, защото уважава самата теб. Момчето иска винаги да гледаш на нещата от неговата гледна точка. Иска да се съгласяваш с него за всичко. Момчето иска да загърбваш себе си заради него. Заради любовта си към него.

8. Истинският мъж се гордее с твоя успех

Истинският мъж е силен мъж. И харесва да си силна. Иска да си силна. Той се гордее с успехите ти и те насърчава да преследваш мечтите си. Момчето се чувства застрашено от успеха ти, дори да не го признава и пред себе си. Момчето иска да е лидар. То има нужда от последовател, не от партньор.

9. Истинският мъж не иска да те променя

Истинският мъж те харесва такава, каквато си. Харесва те точно заради това, което си. Момчето иска да те промени. Иска да те направи въплъщение на своята представа за жена. И не разбира, че реалната жена пред него е неговото истинско богатство, а не жената от представите му...

10. Истинският мъж е истински до теб

Истинският мъж е там, когато му покажеш, че имаш нужда от него. Там и когато не му го покажеш. Той усеща, че го викаш със сърцето си дори ако не си го извикала. Защото истинският мъж е мъж Опора. Приятел. Партньор. Просто обича истински... А момчето... момчето рядко е наистина до теб, но винаги иска ти да си до него. Просто обича себе си.