Преди да започнете с тренировките, трябва да знаете каква е крайната цел. Спортът е изключително важен за здравословния живот. Трябва да имате предвид следните неща, преди да започнете.

1. Консултирайте се с фитнес специалист, преди да започнете да тренирате, особено ако имате хронични заболявания или не сте спортували отдавна.

2. Правилното упражнение е изключително важно. Започнете с нещо, което ви харесва. Ако не обичате да тичате, скачайте на въже. Ако не обичате аеробика, правете кардио упражнения.

3. Преди да започнете с тренировката, отделете 5-10 минути за загрявка. Това е изключително важно, за да се предпазите от контузии.

4. Изберете подходящи дрехи и обувки за трнеировката. Така ще ви бъде по-удобно и приятно.

5. Започнете с тренировката рано. Проучвания сочат, че хората, които тренират рано сутрин, са много по-постоянни. Нагласете си алармата!

6. За да постигнете максимални резултати, трябва да тренирате поне 25-30 минути, пет пъти в седмицата или общо 150 минути за цялата седмица.

7. Най-лесният начин да започнете, е като си поставяте малки цели. Поставете си за цел да отслабвате с по килограм на седмица. Ако сте начинаещи, започнете с три тренировки на седмица и след това увеличете до пет.

8. Избягвайте храна, богата на калории, която не е подходяща за диетата ви. Водете си дневник за храната, която приемате. Изберете диета с малко калории, която ще ви помогне да си постигнете целите.

9. Пийте много вода преди и след тренировката, за да не се дехидратирате. Винаги правете стречинг преди и след тренировката.

10. Преди да завършите тренировката, бавно намалете интензивността. Това ще смъкне пулса ви и ще предотврати чувството на умора.