Сигурни сме, че някои от нещата, които ще прочетете, сте се клели, че никога няма да направите. Друга част дори не сте си представяли, че ще успеете да извършите. Поздравление, вие сте влюбени...

Когато се влюбим, активността на префронталния кортекс, отговорен за нашите разсъждения и преценка на нещата, намалява. В същото време намалява и активността на амигдалата, която контролира нашето рационално поведение и реакции. Комбинацията от тези два ефекта е желанието за поемане на повече рискове, включително такива, които бихме приели за безумни в обичайното си състояние.

1. Ще се качите на самолет, въпреки че изпитвате невероятен страх от летене. Независимо дали сте на голямо разстояние един от друг или просто отивате на почивка, никой преди това не е бил в състояние да ви убеди да се качите на летящ ковчег, докато не се появи...любовта.

2. Изведнъж се превръщате в запален спортен фен, въпреки че преди това не сте харесвали спорта. Гледате футбол или волейбол, или някакъв друг спорт само защото знаете, че той ще бъде щастлив от това, че имате още общи занимания. Ако пиете бира с него и приятелите му, съвсем скоро очаквайте пръстен.

3. Вие се съгласявате да се грижите за кучето му, докато той е далеч, въпреки че не можете да понасяте кучета. Никой не е съвършен, така че сте се научили да приеме неговата любов към страховити кучета.

4. Вие се отнасяте към него с "любими" или „меченце“, а преди това ви се струваше повече от глупаво.

5. Ще чуете себе си да казвате нещо като "Райън Гослинг не е толкова съвършен", защото вие сте толкова щастливи с вашия мъж. Сериозно, ние бихме искали да се срещнем с този човек, който е толкова невероятен и да се убедим, че Райън Гослинг не е Бог.

6. Може дори да се преместите в нов град само за да бъдете с него. Просто опаковате нещата си и заминавате далеч от всичко, което сте градили в града си, за да бъдете с него. Това се оправдава с думите любов и преданост.

7. Започвате да си правите селфита, целувайки се. Заклехте се, че никога няма да го направите. Помните ли, че си обещахте да блокирате всеки, който публикува такива снимки във Facebook?

8. Доброволно създавате GPS приложения за вашите телефони. Инсталирате си "Find My Friends", което ви позволява да знаете къде се намира вашия човек във всеки един момент.

9. Стоите вечер и не можете да заспите, защото си мислите за него, въпреки че утре е тежък работен ден, но това няма значение. Сънят е изхвърчал през прозореца и цялата ви философия, че сънят е красота няма никакво значение.

10. Примирявате се с приятелите му, които са доста странни и говорят доста глупости, но... май вече са доста по-симпатични и може би ще успеете да станете близки.