И със сигурност не става въпрос само за редовния и страхотен секс.

За една успешна връзка винаги са нужни известна доза компромиси. Често човек дава предимство на желанията на своя партньор, което естествено е съпътствано от пренебрегване на своите лични предпочитания. Но това отстъпване не значи непременно проява на слабост или деспотично налагане на единия партньор, а напротив – в повечето случаи то носи още по-голямо щастие. Да видиш, че си причина за усмивката на своя любим – безценно.

Разбира се, балансът и взаимността са движещия и поддържащ механизъм на една пълноценна връзка, в която всеки чувства подкрепата, разбирането и любовта на другия, в пълна сила!

Ето и част от нещата в една истинска връзка, на които понякога не придаваме нужната стойност (а трябва), а те неизменно допринасят за това да се чувстваме удовлетворени, задоволени и пълноценни – като жени, домакини, майки и професионалисти.


1. Когато любимият придава огромна стойност на мнението ви!

Всичко започва с по-малки неща, като избора на пуловер, но бързо прераства до сериозни житейски решения, като например избора на подарък за рождения ден на майка му или приемането на предложение за нова работа. Той ви пита за вашето мнение, приема и прилага вашите съвети съвсем искрено. Това показва, че партньорът ви цени и споделя откровено всичко в живота с вас.

2. Когато любимият ви намира за изключително секси. Без значение как изглеждате!

След дива нощ на пиене, купон и танци с развалена прическа, стърчаща отвсякъде коса и размазан грим и въпреки всичко това, той ви казва колко сте красива, секси и колко много ви харесва? Или просто ви го показва с достатъчно красноречиви действия? Перфектно – той ви харесва, иска и желае всякаква! Какъв по-хубав начин да поддържаме самочувствието си и да сияем от щастие?! 

3. Когато любимият ви не пропуска възможност, да ви осигури разтърсващ оргазъм!

Има двойки, които се разбират страхотно помежду си, водят задълбочени разговори и споделят сходни интереси и виждания, но в леглото нещата не стоят така. Ясно е, че във всяка нова връзка е нужно известно време, докато партньорите опознават взаимните си предпочитания, желания, та дори и някои по-лични странности или фетиши. Крайният резултат обаче не винаги е в полза на връзката, особено ако единият партньор се окаже егоист и се интересува единствено от собственото си удоволствие и задоволяване!

Затова не трябва да приемате за даденост, а да цените всеки опит на вашия любим да ви ощастливи! И в знак на благодарност да му отвърнете с някоя секс-изненада!

4. Когато любимият ви слуша и комуникацията помежду ви е просто безпроблемна!

Комуникацията е всичко и то не само в любовните отношения. Ако тя не върви „по вода”, всичко става трудно и сложно. Само когато можете да говорите за всичко и сте способни да отстранявате всякакви недоразумения (а неизбежно ще възникват такива), държите се честно и отворено един с/към друг, то любовта ви има шанс в дългосрочен план.

5. Когато любимият е най-добрият ви приятел!

Той е твоят любовник, твоята половинка, дори понякога твоят помощник в кухнята и детегледачка. Преминавате заедно през хубави, а понякога ужасни неща, и просто се разбирате винаги, а когато трябва и без думи! Това е може би най-добрата основа за смислено партньорство – приятелско, романтично и сексуално!

6. Когато любимият ви помага в ежедневните задължения.

Помощта и разпределението на битовите ангажименти е съвсем нормална част от една връзка. Дори партньорът ви да помага с по-дребните неща като да пусне пералня, да изхвърли боклука или да заведе децата на зъболекар, важно е да оцените отдадеността и желанието му за подкрепа. Ако един мъж наистина стои изцяло зад вас и зад връзката ви, той би ви помогнал винаги и както може.

7. Когато любимият ви харесва вашите малки слабости и ви приема такива, каквито сте!

Вие не може да пеете, но все пак го правите всяка сутрин под душа? И не сте от подредените личности? Без значение, защото той намира тези ваши не силни страни за особено очарователни – в края на краищата, точно те ви правят това, което сте. А и никой не е съвършен!

8. Когато вашият любим обожава домашните ви любимци, дори повече от вас самите!

Независимо дали имате мързелива котка, разглезено и лигаво чихуахуа или изискващо доста време и грижи животно като например кон – ако той иска да бъде с вас, той трябва да се съобрази с Фифи, Минка, Пухчо и Ко. И той ще го направи, защото в крайна сметка вашият домашен любимец е важна част от живота ви - следователно вече и от неговия.

9. Когато любимият ви споделя вашите ценности и идеи!

Разбира се, двама души не трябва и няма как да бъдат във всяко едно отношение по всеки един въпрос с едно и също становище. Колкото и да се обичат. Но за едни щастливи любовни отношения е много важно тези двама души да са си задали едни и същи приоритети в живота. Съвпадение в мирогледа трябва да има, когато се касае за основни понятия, като например отглеждането и възпитанието на децата, лоялността и предаността.

10. Когато любимият ви всекидневно намира начини да ви разсмее!

Нищо не е толкова ценно за сближаването между двама, колкото споделеното чувство за хумор. Защото щом двама души могат да се смеят заедно, могат да се справят и с (почти) всичко друго!