Coca Cola съществува вече повече от 100 години. За година за нейното "раждане" се счита 1886 г. В началото е била създадена и предназначена за лекарство, като една от болестите, които са лекували с нея, е импотентността. Доста интересно, а ?

 
 
През годините Coca Cola се е превърнала в най-популярната и харесвана безалкохолна напитка в света. Известна навсякъде и употребявана от всички, независимо от възрастта. В днешно време ние пренебрегваме останалите неща, за които може да се използва газираната напитка. Ще бъдете приятно изненадани, когато разберете колко полезна може да ви бъде тя. Доста вероятно е също да спрете или ограничите консумацията й.
 
Вижте някои интересни приложения на Coca Cola:
 
1. Размразяване на предното стъкло през зимата
 
Всички знаем колко е изморително и досадно сутрин преди работа да размразяваме предното си стъкло. Отнема време, а и целите замръзваме. Coca Cola ни се стича на помощ. Изсипете една бутилка от газираната напитка и просто чакайте. Ще останете изненадани от ефекта! 
 
 
 
2. Ужилване от медуза
 
 
Всички сме чували, че най-доброто лечение за ужилване от медуза е урина върху раната. Това е доста гнусно, неудобно и отгоре на всичко - невярно. Облекчението е почти незначително. Ако ви се случи да бъдете ужилени от медуза, върху раненото място изсипете малко Coca Cola, болката ще спре почти веднага.
 
 
3. За почистване на прозорци
 
Лимонената киселина, която се съдържа в Coca Cola, я прави идеална за почистване на стъкла. Не е нужно да използвате разяждащите и скъпи препарати. За да почистите стъклата си, Ви трябва само бутилка Coca Cola и парцал.
 

 
4. Почистване на клемите на акумулатори
 
Утайката, която се събира по клемите на акумулатора, може лесно да бъде почистена с Coca Cola. Заливате ги с напитката и оставяте да постои няколко минути. За по-упоритите петна използвайте и гъба.
 
 
5. Като отрова
 
Ако градината Ви е нападната от охлюви и други буболечки, Coca Cola помага и за това. Налейте от напитката в малки контейнери и ги разпръснете из двора си. Захарта ще привлече вредителите, а самата Coca Cola ще ги убие. Тази хитринка действа и при нападение от хлебарки.
 
 
6. Напръскване от скункс
 
В България е невъзможно да Ви се случи нещо такова, но малко знание не е излишно на никого. Ако случайно някога Ви се случи да бъдете напръскани от скункс, Coca Cola ще ви спаси.. отново. Доматеният сок помага, но и трудно се мие. Ако искате да има моментален ефект, влезте в банята и се полейте хубаво с Coca Cola, навсякъде. Изчакайте няколко минути и се изплакнете. Миризмата е отстранена.
 

 
7. За почистване на тоалетни
 
Ако се ядосвате на гадните петна по тоалетната чиния и не можете да ги махнете с нищо, имаме решение. Просто ги полейте с Coca Cola и изчакайте десетина минути, докато киселината подейства. След това тоалетната Ви ще бъде като нова.
 
 
8. Премахване на миризмата на риба
 
Мъжът или приятелят Ви е отишъл на риболов. След цял ден дрехите му миришат страшно много на риба. Повечето домакини знаят, че тази миризма се премахва доста трудно, дори и с най-скъпите прахове и омекотители. Решението е: добавете малко Кока-кола, по време на цикъла на пералнята Ви. 
 
 
9. За къдрене 
 
Стават перфектни къдрици, дори и на много прави коси! Оставете бутилка Coca Cola отворена за една вечер. На сутринта полейте косата си с нея, постойте така няколко минути. След това изплакнете обилно. 
 
 
10. За успокоение на кучешки лапички
 
Когато лапите на домашният Ви любимец се износят, стават причина за сериозна болка и големи мъки на кучето ви. Ако забележите такъв проблем, накиснете лапичките на любимеца си в Coca Cola за около 20 минути. Това ще ги омекоти и ще успокои болката, която кучето ви изпитва.
 
 
 
След като прочетохте всичко това, все още ли искате да изпиете чаша Coca Cola?