Във всяка връзка настъпва моментът, в който да запознаем любимия човек с родителите си.

Обикновено тогава ни обзема безпокойство, паника и десетки въпроси ''Как?''. Как да направите добро първо впечатление? Как да покажете най-добрата си страна? Как да вдъхнете доверие?

Но не е толкова страшно. Сега ще обърнем внимание на основните моменти при подготовка за това важно събитие в живота на всяка двойка. Мили момчета, четете внимателно.

1. Първо, момчето трябва да се консултира с приятелката си как да се държи с родителите й. Разгледайте всичко: черти на характера, навици, вкусове, интереси. Хобитата са печеливша тема за любезен разговор. Основното нещо е да не се прекалява! Имитацията на интерес и празните ласкателства не са любими на никого.

2. На второ място, трябва да се отдели специално внимание на облеклото. По този въпрос мъжът също не можете да се справите без консултация с приятелката си. Какво облекло ще се хареса на родителите й: класическо, ежедневно, спортно. Всички родители са различни - едни оценяват строгото облекло, други ще го счетат за загуба на време. Грешките по този въпрос са недопустими: за втори път първо впечатление не може да бъде направено!

3. Скъпи господа, както знаете, не можете да отидете на гости с празни ръце - не е учтиво. Ако се запознавате с родителите в дома им, препоръчително е да не се отклонявате от класическите канони и да подарите на майката букет цветя, а на бащата - добра бутилка вино. Ако по някаква причина любимата ви не желае да подарите на родителите й алкохол, спрете избора си на нещо неутрално като кошница с плодове например.

4. Повторете правилата на етикета! Може би този съвет изглежда малко смешен, обаче не бива да се подценява. По време на вечерята, бъдете галантен, показвайте знаци на внимание по отношение на родителите, грижете се за момичето си. За родителите е много важно да видят, че тя не ви е безразлична.

5. Постарайте се да насрочите срещата на любим празничен ден. Така малко ще отклоните вниманието от основните тематични вечери, ще облекчите ситуацията и ще избегнете неудобните паузи от липсата на обща тема за разговор. В допълнение, тостът ще се вдига за друго събитие, а не за запознанство, брак и бъдещи внуци.

6. Старайте се да не обсъждате ''остри'' теми. Ситуацията в Украйна, Крим, запасите на нефт и природен газ или резултатите от изборите - очевидно не са от темите, които трябва да бъдат повдигнати на първата семейна вечеря. Ако вие със сигурност не искате тя да бъде последната. Опитайте се да бъдете словоохотлив, учтив и снизходителен.

7. Слушайте внимателно кои са любимите неща на родителите! Така ще си прибавите бонус точки в техните очи, а и ще продължите да се разбирате с момичето си. Все пак това е нейната среда.

8. Предварително се уговорете с момичето си за продължителността на срещата с родителите й и я помолете да стане инициатор на края на вечерта. Разчитайте на няколко часа - не бива да забавяте действието, за да няма умора и скука. Ако първата среща е успешна, ще имате голям брой подобни вечери.

9. Не забравяйте да благодарите на родителите за гостоприемството и вкусната храна и, разбира се, за това, че са отгледали толкова прекрасна дъщеря. Внимателно им намекнете, че тази среща не ви е последната и ще се радвате да се видите отново.

Повярвайте, и момичето, и родителите й ще изпитат не по-малко стрес от вас! Ето защо вероятно ще се отнасят снизходително към вашата тревожност.

10. Най-важното - бъдете себе си! В края на краищата, любимите хора и особено родителите на момичето, не могат да бъдат измамени. И не забравяйте своя главен коз - демонстрацията на сериозни намерения по отношение на дъщеря им.