Айнщайн е бил гениален физик, открил много физически закони и изпреварил много учени от своето време. Но хората го наричат гений не само заради достиженията му в областта на физиката.

Професор Айнщайн бил философ, който ясно разбирал законите на успеха и ги обяснявал така обикновено и добре, както своите уравнения. Това са 10 цитата от забележителния списък на неговите изказвания - десет златни урока, които може да използваме във всекидневния си живот.

1. Човек, който никога не е грешил, никога не се е опитвал да направи нещо ново.

2. Образованието - това е онова, което остава, след като човек забрави всичко, което е учил в училище.

3. В своето въображение аз съм свободен да рисувам като художник. Въображението е по-важно от знанието. Знанието ограничава. Въображението обхваща целия свят.

4. Тайната на творчеството е в умението да скривате източника на своето вдъхновение.

5. Ценността на човека трябва да се определя по това какво е способен да даде, а не по това, което е способен да получи. Старайте се да станете не успешен, а ценен човек.

6. Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса. Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо.

7. Когато изучавам себе си и начина си да мисля, аз стигам до извода, че дарбата за въображение и фантазия са значили за мен повече, отколкото всякакви способности за абстрактно мислене.

8. За да станете безупречен член на стадо овце, нужно е на първо място да бъдете овца.

9. Трябва да изучите правилата на играта. А след това трябва да започнете да играете по-добре от всички.

10. Много е важно да не преставате да задавате въпроси. Любопитството не случайно е дадено на човека.