Вече сте разведена? Честито! Сега идва ред да се захванете с най-важното – себе си!

Научете някои правила, следвайте ги, за да се отдалечите възможно най-бързо от това неприятно събитие и да се завърнете в живота по-бляскава от всякога:

1. Ако ще ревете, направете го веднъж. Дори го препоръчвам. Наревете се на воля, изхвърлете всичката горчилка веднъж завинаги. След това изтрийте сълзите, издухайте си носа и приключете с рева. Няма време за него.

2. По никакъв начин не преповтаряйте с приятелки или сами със себе си случките, събитията около раздялата, развода, изневярата. Така не пускате миналото да си отиде, а преживявате отново неприятностите, това не ви е нужно.

3. Не бълвайте лоши думи срещу бившия, защото те се връщат върху вас. Вашете думи изграждат вашата действителност. Внимавайте, това е загуба на време и енергия, а енергията ви е необходима, защото ви чака работа.

4. Намерете си много работа. Ангажирайте се изцяло. Дори, ако може подложете се на физически труд, освен на умствен. Физическият труд е фантастична терапия.

5. Запишете се на курс по нещо – език, самоусъвършенстване, икебана, танци или каквото ще да е. Нещо, което винаги сте искали да направите, но никога не ви е оставало време измежду манджите, мръсните му чорапи и слугинажа вкъщи.

6. Никакви антидепресанти, няма смисъл разумът ви за е замъглен и упоен, когато имате да взимате важни решения за живота си. Изпийте 2-3 чаши вино, ако сте чак толкова емоционално напрегнати, но не се анестезирайте непрекъснато с това, защото човек се пристрастява преди да се усети.

7. Цигари? – Те няма да ви върнат предишния живот,само ще ви бъркат в джоба, по-добре ги спрете или изобщо не ги започвайте!

8. Не си и помисляйте да разсъждавате върху факта, че не сте привлекателна и затова сте изоставена. Едни от най-красивите жени на света също са минали по вашия път. Новата му избраница обикновено е по-кофти (Пример: Принц Чарлз, Лейди Ди и Камила)

9. Полагайте в пъти повече грижи за външния си вид – тепърва ви предстои да срещнете голямата любов. Когато Той ви намери, трябва да бъдете блестяща!

10. Не се пренасяйте в жертва на децата. Обичайте ги и се грижете за тях с цялото си сърце и любов, но не спирайте да търсите вашето собствено щастие, защото децата ще пораснат и ще поемат пътя си, а вие трябва да откриете този, с когото ще продължите вашия. Самотата не е най-верния другар, а саможертвата в името на децата, определено е глупав и ненужен ход както за вас, така и за тях самите.