Който казва, че да си жена е като да си прецакан от Вселената, да се разкара.

Ето десет абсолютни доказателства, че да си дама не просто е супер, но често е и много по-добрият вариант:

Ти си седиш, те сами си идват.

Не е нужно да се доказваш, да говориш излишни приказки, да се перчиш и "да си го мериш" с останалите, за да получиш внимание. Достатъчно е просто да се появиш и хоп! -  вече имаш гарантирано такова. Дори да не си най-горещият секссимвол на всички времена с крака до шията и руси букли, падащи върху пищен бюст с холивудска бенка от едната страна, все пак си жена, което си е напълно достатъчно. Малко са мъжете, на които просто ей така им кацат обожателки. А при теб се случва без грам усилие. Защо ли? Ами да кажем, защото е вторник...

Ако харесаш някой на плажа, не разбира целият плаж.

Това е малко деликатна тема, но няма как да я подминем. Спонтанната публична ерекция със сигурност не е нещо, което е приятно да ти се случи. Особено ако наоколо тичат майки с дечица... И все пак е напълно естествено явление за всеки здрав и прав мъж. Не им е лесно. Колко пъти сме си мислили, че не ги слуша главата. То да беше само тя. Ние пък, за сметка на това, нямаме абсолютно никакви проблеми в това отношение. Можем да си гледаме и да си фантазираме каквото и за когото си поискаме, без това да пренарежда хармонията в света.

Всички ти правят услуги.

Колеги ти носят кафета на бюрото, непознати ти помагат с багажа, пускат те да пишкаш в заведения, без да си клиент, усмихнати готвачи ти слагат повече храна в чинията ти и какво ли още не. Ако случайно помолиш за помощ, ще има поне трима отзовали се, които да свършат даденото нещо вместо теб. Било то смяна на крушка, неутрализиране на хлебарка или връзване на обувка. Едва ли някой обикновен мъж може да се похвали с такова дружеско отношение от околните.

Нормално е да си мрънкаш.

Никой не може да ти каже „стига мрънка като жена“, просто защото си си жена и това си е съвсем нормално поведение за теб. Може да преминаваш през тежко ПМС или просто да си си счупила нокът, няма значение. Това е напълно достатъчно, за да си недоволна или малко по-чувствителна. За сметка на това един мъж се предполага, че е нормално да нацепи 3 кубика дърва в разгара на горещ августувски ден и да пита за още. Ако е истински мъж, разбира се.

Всякакви хора искат да те черпят без причина.

Приема се за нормално някой да ти плати сметката. Да ти купи вафла, сокче. Да те напои, нахрани, нагости. Да ти вземе билет за кино. Къде се е чуло и видяло някой мъж да забрави да си изтегли пари от банкомата и това да не е никакъв проблем цяла вечер, че да си тръгне и видимо почерпен от мястото на събитието? Никъде? Точно така. Това просто не се случва на мъжете. Пак сме с едни гърди напред. Във всеки един смисъл на думата.

Решаваш всякакви проблеми с усмивка.

Или с въпросните гърди напред... Без да искаш си разсипала ягодово дайкири върху чисто бялата риза на абсолютно непознат човек в градския транспорт. Усмихни се! Сега се извини с усмивка. Малко зъби. Всичко е наред. И никой не се замисля какво по дяволите правиш с плажен коктейл в трамвай. Може да ни нападат за това, че често сме кисели, нервни, объркани, разстроени и зли, но когато сме усмихнати, сме усмихнати. И това разтапя дори най-коравите сърца в най-напечените моменти.

Не вдигаш тежко.

Да. Вече споменахме носенето на багажа ни от някой друг. Не стига че два часа пълниш огромен, сякаш бездънен сак с преси за коси, 400 рокли, ютия за всеки случай, 10 чифта обувки и един – ботуши (за всеки случай, нищо че е май), пък и сама да си го носиш. Да бе, да! Има кой. Пълно е с мощни, лъхащи на тестостерон левенти, които само чакат да изтървеш немощно огромния товар от крехките си плещи, за да го поемат върху своите като перце.

Не бъркаш в тока.

Ако нещо даде на късо, ангажиментът ти към проблема се изчерпва с това да сигнализираш, че някъде са прехвърчали искри. И толкова. Не е нужно да разбираш от бушони, прав ток, волтова дъга, жици, кабели, контакти, щепсели, хладилници и тем подобни. Никой не очаква от теб да ремонтираш всичко счупено. Или нещо счупено. При мъжете обаче хич не е лесно. Може да си виртоозен пианист или уеб дизайнер, но ако нещо счупи, ти ТРЯБВА да го поправиш веднага. Иначе за какво си там? 

Пълна загадка си.

Като започнем от световноизвестния факт, че едно „нищо“, произнесено от женски устни може да означава абсолютно всичко на света и приключим с абсолютно непонятните за всеки нормален мъж вещи в дамската ти чанта, ти си оставаш загадка. Фактът, че кървиш 5 дни в месеца и не умираш само подчертава мистериозната ти същност и извънземно излъчване. Това може да бъде умело използвано във всякакви ситуации, в които мъжете така или иначе изобщо не разбират какво се случва. Не е и нужно. Важно е да се съгласят.

Можеш да носиш мъжки дрехи.

И пак си секси. Даже още повече. Всъщност, не просто можеш да носиш неговите ризи, а като цяло имаш много по-огромен избор от видове дрехи, които да облечеш. Рокли, панталони, поли, туники, клинове, каквото ти харесва. Ако беше мъж, щеше да обличаш просто дънки. И един панталон. И никога нямаше да можеш да сложиш дрехите на половинката си. Освен в името на някакво извратено тематично парти, където всеки се превръща в принцеса. Но... Май по-добре не...