1. Силен е

Спортистът може да ви носи на ръце - буквално и преносно. Той е силен не само физически. Тренировките изграждат редица личностни качества, а силният му характер е дори по-привлекателен и от физическата мощ.

2. Има невероятно тяло

Да си имаш собствен Аполон в спалнята е нещо, на което не би отказала никоя дама.

3. Няма нищо против да се поизпоти

Той е всичко друго, но не и мързелив. Физическата активност е част от ежедневието му. Честите тренировки са причина за високото ниво на тестостерон на спортиста. В следствие от това, той има по-голямо либидо, а в леглото не пести усилията и движенията си.

4.Състезава се

Винаги се опитва да надмине собствените си постижения. Освен със себе си, той се състезава и с теб, което понякога е доста стимулиращо и градивно.

5.Издръжлив е

Това качество си е бонус във всяко едно отношение. Без значение дали решите да размествате мебелите или планувате страстна нощ, спортистът ще издържи дълго на голямо натоварване...

6. Не е егоист

Отборната игра го учи да поставя общите цели над индивидуалните. Виждали сте как футболистите преживяват всичко заедно и се подкрепят на терена в името на общото благо. Той е на среща за помощ както в домакинската работа, така и да си доставите взаимно удоволствие.

7. Силна воля

Тези мъже не се отказват лесно. Кариерата им ги учи на постоянство и целеустременост. Тези техни качества определено са плюс и във връзката. 

8. Обича играта

Предварителната игра е нещо, което е пренебрегвано от повечето мъже, а така необходимо за дамите. Но спортистите обичат да се заиграват. Когато се захванат с нещо, те обичат да го правят както трябва. Това може би е една от причините да са толкова харесвани от жените.

9. Емоционален е

Той е мъжко момче и е достатъчно силен да не се страхува да показва емоциите си. Макар понякога да „симулират”, спортните натури обикновено открито показват чувствата си.

10. Влияе ти добре

За него здравословният начин на живот е от огромно значение. Той няма да развали диетата ти и няма да толерира вредните ти навици. Начинът му на живот е заразителен и ти влияе прекрасно. С него ще бъдеш по-здрава, а това значи и по-красива.
Той ще ти помогне в борбата с излишните килограми – дали с хранителен режим, програма за тренировки или пък специални упражнения в спалнята. Да бъдеш във форма с гадже спортист не е никак трудно.