Когато бяхме малки, много се притеснявахме да не ни се наложи да носим очила, защото ще ни се подиграват в училище. И с право. Не стига, че носенето на очила означава, че имаме проблем с очите, ами и хората ни се подиграват за този проблем. 

Но това беше тогава. Сега, когато вече сме големи, отношението ни към очилата е малко по-различно. А и отношението на другите към хората, носещи очила - също. Носенето на очила с диоптър се превърна не само в средство за корекция на зрението, но и в средство да изразим себе си. Начин и да привлечем вниманието на околните. Оказва се, че за тях, хората, които носят очила, са интересни личности.

Ето и нещата, които правят хората, носещи очила, толкова привлекателни за останалите: 

1. Забавно е да опитате да ги замъглите с дъха си, като в анимационните филми.

2. Правилният чифт очила автоматично повишава интелектуалното излъчване на човек.

3. Споровете са много по-забавни (драматични). Представете си как вашия човек в изблик на гняв сваля очилата си и започва да се кара.

4. Очилата могат да кажат много за характера на човек. Например: Тънки черни рамки - хипстер, цветните пластмасови рамки - креативност. 

5. Когато правите секс, няма нужда да се притеснявате толкова за тялото си, защото вероятността да не виждат малките недостатъци е много голяма.

6. Има нещо ужасно чаровно, секси и драматично в някой, който сваля очилата си, за да ги почисти, докато си мисли нещо. 

7. Моментът, в който се пресягаш, за да свалиш нечии очила. 

8. Протягането сутрин, търсейки своите собствени очила.

9. Очилата са много подходящи, когато излизате на среща. Няма нужда да се притеснявате за тях, ако се наложи да преспите на друго място, както бихте се притеснили, ако носехте лещи например. 

10. Цялата идея за секси библиотекарката / умник тип Кларк Кент (Супермен).