Животът е устроен така, че хората са вплетени в стереотипите момичетата да излизат с момичета, а момчетата да си намират приятели момчета. Понякога обаче, има и изключения – доказателство, че могат да се създадат и страхотни приятелства между различните полове. Защо се получава така? Не винаги това е следствие от любопитство и интерес.


За съжаление, понякога приятелите се превръщат в предатели. Особено в подрастваща възраст, младите момичета са склонни да се карат за глупости, които впоследствие осъзнават, но обикновено е прекалено късно. Често спорят и разрушават приятелството си заради дреболии, не осъзнавайки, че това не са стойностните неща в живота.

Когато ни наранят и предадат, идва момент, в който осъзнаваме, че може би е време да сменим приятелския кръг. Дори да запазим близките си отношения с едно-две момичета, повечето от дамите се ориентират към другия пол. И наистина, да имаш приятел момче е супер забавно, стига да съумееш да избегнеш появата на по-сериозни чувства. Хубаво е да създадеш такива приятелства, защото често момчетата се оказват по-лоялни и по-готови да ти протегнат ръка от момичетата.

Предлагаме ви 10 причини, заради които никога не трябва да загърбвате приятелството си с момче, ако сте късметлийки да създадете такова:


1. Можете да говорите с тях за почти всичко (освен за менструацията си, което едва ли е изненада).

2. Можете да разчитате на тях – те ще ви кажат, когато човекът, с когото говорите, не е добър за вас.

3. Те нямат нищо против, когато сте пияни и плачете на раменете им, оставяйки следи от спирала върху белите им тениски.

4. Те спокойно ще ви дадат суров и честен съвет, който не можете да получите от приятелки, които се страхуват да не наранят чувствата ви.

5. Можете да ядете пилешки крилца пред тях, без да се тревожите, че пръстите и лицето ви са покрити със сос.

6. Те биха се престорили на ваше гадже, когато зловещ тип се опита да ви заговори или ви закача на някое парти.

7. Те почти винаги са съгласни да поръчате пица... в 1 през нощта.

8. Те ще споделят мнението си за човека, с когото излизате, независимо дали искате съвети или не.

9. Те ще ви оставят да гледате спорта с тях и да коментирате играта.

10. Някои от тях дори приемат факта, че можете да пиете повече алкохол от тях.

Разбира се, винаги трябва да оставите до себе си най-верните и близки приятелки, защото едно момиче винаги има нужда от страхотна компания за пазаруване, разкрасяващи процедури и вечери с вино, клюки и смях. Понякога обаче, е освежаващо да чуеш мъжка гледна точка, да видиш друга перспектива.

Момчетата ще са до вас, когато разбият сърцето ви и искате да поплачете на нечие рамо. Ще пускат изтъркани шеги само за да ви развеселят. Ще се постараят да върнат усмивката на лицето ви по всички възможни начини, защото те са истински приятели.