Жената е създадена от реброто на мъжа. Не от крака, за да я унижава. Не от главата, за да го превъзхожда. А от реброто, за да бъде рамо до рамо с него. Близо до ръката, за да я защитава и от страната на сърцето, за да я обича.
В съвременният свят психологическия тормоз от страна на мъжа се приема тихомълком. И това е голямата грешка на жената. Тя вярва на известните заблуди, че "истински мъже вече няма" и че "никой няма да ме обича" . Тя приема за верен и другия мит "Бие ме - значи ме обича".
Какви са сигналите, че една връзката се руши:

1. Той ви забранява да се срещате с приятели

Ако мъжът ви забранява да общувате с приятели или с хора, които сте познавали, преди да го срещнете, той ви третира като своя собственост. Прави всичко възможно, за да ограничи чуждото влияние върху вас. Мъжът не иска да разбере, че освен личния живот имате и друг - семейство, приятели, колеги.

2. Обижда ви

Трябва да сте наясно,че всички пренебрежителни прякори, дори замаскирани като хумор, целят да ви наранят и обидят. Ако реагирате възмутено, той най-вероятно ще се опита да се измъкне. В такива случаи ще ви обвини в прекалена чувствителност, обидчивост и ще се опита да ви убеди да не приемате нещата толкова сериозно. Интуитивно вие знаете, че не заслужавате подобно отношение и е необходимо да го прекратите.

3. Обвинява ви за своите провали

Би трябвало да се разтревожите, ако човекът до вас редовно ви обвинява за собствените си проблеми. Да изпада в истерия не е най-подходящото поведение за един мъж. Така се опитва да докаже, че не е направил нищо нередно и се опитва да прехвърли отговорността върху вас.

4. Алкохол и наркотици

Алкохолът и наркотиците са чести спътници на насилниците. Резултатът е не само тиранин, а животното - неконтролируемо, грубо и лишено от човешко лице.

5. Страх

Един мъж трябва да предизвика чувство за безопасност и сигурност, а не на страх. Дори да мислите, че "ви се струва", това не е така. Интуицията не е достатъчно силна дори и сред тормозени и наплашени жени. Ако някой се опитва да ви унижи или сплаши, тази връзка е по-добре да бъде прекратена, колкото по-скоро, толкова по-добре.

6. Наказва ви за времето прекарано "без него"

Това поведение е присъщо за мъжете, които забраняват на жените си да се срещат с други хора. Ако излезете за няколко часа на среща, но го направите без съгласието на партньора си, то ще последва наказание. Най-вероятно мъжът ще крещи и ще ви обижда, ще заплашва, че ще приложи по-ефективни методи, включително физическа сила.

7. Робиня

Мъжът, склонен към психически тормоз вярва, че е уникален. Като следствие на собствената си изключителност ще изисква от вас послушание. Тук обикновено не работи правилото за каменната стена. Ако от вас изискват покорност на робиня, това вече е прекалено.

8. Болезнена ревност

Ревността между другото не означава любов. Тя е проява на собственост. Когато той ви ревнува от всичко, което се движи - познати, приятели, фантазии, любим актьор - тук намирисва на тотален контрол и клиника.

9. Контрол над собствените ви емоции

С други думи, вашият човек е манипулатор, при това талантлив. Например, ако не сте съгласни с него, той демонстративно ще ви обижда и ще ви заплашва с раздяла. За да ви накаже. Ще ви накара да се чувствате виновни, опитвайки се да защити своята собствена позиция.

10. Физическо насилие

Това е може би най-страшното, което може да съществува в една връзка. Ако един мъж показва агресия, тя в крайна сметка прераства в побой. И всъщност, ако той ви унижава с думи, какво му пречи да вдигне ръка върху вас? В такава ситуация не е необходимо да чакате чудо или че нещо ще се промени в името на децата. У него не съществуват никакви морални задръжки, в противен случай това просто няма да се случва. Мъжът, който си позволява да вдигне ръка срещу жена, едва ли може да се нарече мъж.