Новата година ни призовава да изпробваме и нови идеи за маникюр. Добрата новина е, че овалните къси нокти, които се поддържат лесно, отново са на гребена на модната вълна.

Dama.bg се грижи за вашия блестящ външен вид, затова ви подготви компилация от свежи идеи за маникюр, които трябва да изпробвате през тази година.

В маникюрите, както и в дрехите, модните тенденции се сменят с всеки нов сезон. Знаем, че повечето от вас харесват овалните къси нокти, защото се поддържат лесно, а и са толкова секси. Добрата новина е, че те отново са хит на годината, както и ноктите във форма на бадем и супер дългите нокти с убийствено остър връх. За дължината на актуалния маникюр можем да кажем, че тя варира от къси овални нокти до свръх дълги и заострени. Най-горещите цветове в маникюрите пък са изненадващи и бляскави, имитиращи сребро, стомана, бронз. Актуални са и бордото, тъмночервеното, индигото, кафявото и мастиленосиньото. Няма как да минем и без бледите и нежни тонове като бледорозово, бежово, светло кафяво, орхидея. Може спокойно да използвате познатите ви камъни и перли при декорацията на маникюра ви. 

Свежи идеи за маникюр:

Минималистичен маникюр

Използвайте нежен бял нюанс за този свеж пролетен маникюр. Направете няколко черни ивици с тънка четка за нокти и сте готови. Разбира се, този маникюр може да бъде направен и с други светли цветове, като се запази идеята за контраст.

Обратната страна на луната

За този маникюр се нуждаете от матова база и син или зеленикав лак за създаване на този ефект. Оформете обратната страна на луната в основата на ноктите и "запечатайте" с безцветен лак. 


Бляскава декорация

Използвайте холографско фолио и ярък син лак за създаване на ивици и други фигурки върху чисти нокти. Може да направите всеки нокът с различна декорация и да добавите основа в цвят хамелеон.

Обърнат френски маникюр

Вместо класическия френски маникюр, можете да оформите обърната му версия. При всички положения стои интересно. Използвайте лак в телесен цвят и бял лак за основата на ноктите.


Плътно бяло

Този идеално гладък маникюр се постига с два лака - база и непрозрачен бял лак. Стои елегантно и секси дори на късите нокти.

Непорочно бежово

Един нов поглед към ноктите за пролетта. Нанесете два слоя лак - един бледо розово и един млечно бял.


Пастелни тонове

Интерпретирайте познатия ви класически френски маникюр с красиви пастелни тонове. Използвайте бледо лилаво и пясъчно бежово.

Омбре ефект със златен блясък

Оформете този красив омбре маникюр със златен блясък върху базата и добавете черно, розово и синьо за допълнителен блясък.


Матово почти черно

Ще смекчите този наситен цвят с добавен слой чист розов лак, последван от матиран гланц за завършек.

Бляскава луна

За да добавите нотка на лукс и изящество, използвайте сребърен блясък за бледо розовите нокти и декорирайте основата на ноктите.