Може би по-голяма част от Вас не се интересуват от това какво се случва в света на футбола и от самата игра по принцип, но няма как да останете безразлични към сексапила, който излъчват някои от най-известните футболисти в света. Със сигурност си имате своя фаворит сред тях, но да видим кои десет футболисти попадат в неофициалната класация за най-сексапилен футболист на 2013-та година съставена от популярният сайт – TheRichest.com

10. Уесли Снайдер

Уесли Снайдер е холандски футболист с богата кариера. Той е играл в редица водещи отбори – Аякс, Реал Мадрид, Интер и други. В момента защитава цветовете на турският гранд от Истанбул – Галатасарай. Освен това е неизменен титуляр в националния отбор на Холандия и най-вероятно ще го видим в Бразилия през лятото по време на Световното първенство.

9. Лионел Меси 

Кой не е чувал за живата легенда Лионел Меси. От малки до големи знаят кой е той. Дори дамите, които никога през живота си не са гледали цял футболен мач, знаят за подвизите на дребничкия аржентинец с номер 10, защитаващ цветовете на испанския Барселона.

8. Шаби Алонсо 

Испански национал с богат опит по европейските терени. Вдигал купата на Шампионска лига с екипа на Ливърпул, както и два пъти Европейската и един път Световната титла с националния отбор. Тази характеристика отговаря напълно на образа на Шаби Алонсо подвизаващ се с екипа на Реал Мадрид.

7. Марио Гомез

Германският национал с бразилски корени Марио Гомез е един от най-добрите реализатори в света. През миналата година извоюва требъл с отбора на Байерн Мюнхен, а в момента защита цветовете на Фиорентина (Италия).

6. Себастиан Ларсон 

Себастиан Ларсон е може би „най-безивестното име“ в тази класация. Благодарение, обаче, на изключително красивите си сини очи и руса коса попада съвсем заслужено в тази класация. В момента шведският футболист се състезава за отбора на Съндърланд (Англия).

5. Дейвид Бекъм 

Невероятно, но факт, модната икона във футбола Дейвид Бекъм заема пета позиция в тази класация. Може би с право повечето дами няма да са съгласни с избора на „редакторите“ от TheRichest.com. Колкото до футболната кариера на английския футболист – след славното си представяне по зелените терени в Италия, Англия, Испания, Франция и САЩ, през миналото лято Дейвид Бекъм взе решение да прекрати състезателната си кариера. В момента се е съсредоточил върху представянето си на „червения килим“ в света на модата и рекламно лице на редица компании – Адидас, “H&M” и други.

4. Икер Касияс 

Вечно младият Икер Касияс остава в подножието на „призовата тройка“. Въпреки че в момента е в немислост и рядко застава зад рамките на вратата, испанският футболист има сериозни поводи за радост – само преди няколко дни се появи на бял свят първородния му син Мартин Касияс, който е плод на дългогодишната им любов с небеизвестната репортерка Сара Карбонеро.

3. Йоан Гюркюф

 

 

С бронзовите медали ще се окичи една от НЕреализираните надежди на френския футбол. До преди няколко години Йоан Гюркюф беше определян за новия Зидан, но поради една или друга причина той не успя да разкрие таланта си и в момента защитава цветовете на Олимпик Лион (Франция).

2. Рикардо Кака

Бразилският футболист заема престижнотo второ място в тази класация. Малко изненадващо, но факт. Въпреки че вече е на солидна футболна възраст – 31 години, Рикардо Кака е запазил своята невинна детска физиономия, по която въздишат хиляди дами по света.

1. Кристиано Роналдо

Ако не в света на футбола, то поне в света на модата Кристиано Роналдо е безспорният номер 1. С невероятната си физика, отлично поддържан външен вид и ослепителна усмивка португалският футболист съвсем заслужено може да се окичи със званието най-сексапилния футболист не само за 2013, но и за години напред.