"Ужасни" може да е силна дума, предвид че почти всеки е правил тези неща и това не го прави лош човек. Въпреки това ето списъкът с нещата, които вредят на брака ви.

1. Мрънкане.

Дори да не ви се вярва, съпругът ви е умен. Наистина. Чува какво казвате, разбира какво трябва да се свърши и смята да го направи (през повечето време). Но ще го направи, когато той иска и вие няма как да промените това. Може само да създадете напрежение.

2. Оплакване.

Животът ви може да не е идеален, но оплакването няма да го направи по-хубав. Разбира се, важно е да споделяте нещата, които ви тревожат, но не споделяйте само тези неща. Непрестанното оплакване влияе зле на отношенията. Бъдете позитивни.

3. Клюкарстване.

Знаем, че с приятелките ви обичате да говорите за всякакви неща, но понякога прекалявате. Те може да искат да знаят всичко за вас, но често информацията идва в повече. Не говорете зле за съпруга си, дори приятелките ви да го правят. Не го поправяйте пред останалите. Забележките трябва да се правят само насаме.

4. Неуважително поведение.

Повечето съпрузи не са съвършени. Въпреки това те приемат критиката, когато е поднесена любящо и конструктивно. Искат уважение. По много начини може да се държите неуважително, без да го осъзнавате. Не го прекъсвайте, искайте мнението му за важни въпроси и не поставяйте под съмнение всичко казано от него.

5. Поставяте други хора пред него.

Знаем, че сте заети. Може да си имате много отговорности, но накрая ще ви се радват всички, освен съпруга ви. Не трябва да се чувства пренебрегнат. Не поставяйте всичко останало преди него. Той трябва да ви е приоритет.

6. Не правите секс с него.

Сексът никога не трябва да бъде използван за пазарене. Това ще превърне интимността в глупава игра, а бракът ви не е игра. Може да имате различни потребности, но това не значи, че не трябва да се грижите и за неговите. Ако нещо не ви харесва, трябва заедно да разрешите проблема.

7. Харчите прекалено много.

Знаехте, че това е неизбежно, нали? Макар не винаги да е така, изглежда по-често, че мъжът е стиснат, а жената харчи твърде много. Разбираме, че искате да се глезите. Проблемите с парите са в сърцето на много от разводите. Ако нямате еднакви виждания за парите, това може да се превърне в ябълката на раздора.

8. Държите се като майка му.

Той е зрял мъж, макар не винаги да се държи като такъв и не се е оженил за вас, защото иска да има втора майка, затова не се дръжте като такава. Бъдете най-добрата му приятелка и човек, на когото може да се довери. Не се опитвайте да го контролирате и да взимате решения вместо него. Позволете
му да сподели нещо с вас, вместо да опитвате да изкопчите информация.

9. Нереалистичните очаквания.

Той ви обича. Иска да ви даде всичко, за което сте мечтали, но понякога очакванията са прекалено големи. Дори Супермен си има граници. Не ви казваме да занижите стандартите си, а просто да бъдете търпеливи. Някои неща стават бавно. Не трябва да чувства натиск и от вас.

10. Досаждане.

Мъжете обичат собствените си отговорности. Това ги кара да се чувстват силни. Не се опитвайте да му помагате, ако не ви е помолил за това. Оставете го да си има лични ангажименти и го поздравявайте, когато върши нещата добре.

 

Бракът изисква непрестанно да работите над отношенията си, но като изоставите тези грозни навици и ги замените с любящо поведение, ще се радвате в пъти повече на връзката си.