По мое мнение брачният съюз трябва да е много далеч от всякаква публичност. Той засяга само двама души и абсолютно никой друг!

1. Не разказвай на половинката за прелюбодеянията си

Мнозина смятат, че признатата изневяра не е изневяра, но по този начин само прехвърляме отговорността върху партньора и го обричаме на вечна ревност, даже параноя. Тъй че - ако сгрешите, по-добре всичко да остане скрито, за да не посеете семето на съмнението, което да сложи край на семейната идилия. И ако следващия път, когато сте в командировка и се озовете в подобна ситуация се запитайте колко още подобни случки ще можете да премълчите. Дано тази мисъл каже вместо вас "Не", а ако все пак се случи повече от веднъж, то това вече не е изневяра, а началото на края на вашия семеен живот.

2. Почитай родителите, но винаги заемай страната на половинката си

Всички знаем колко трудно е запознанството с родителите на партньора ни и колко жертви коства това. Много често се стига до сблъсък на различни и несъвместими характери, но малцина са се отказали от избора си, поради подобни причини. Един съвет, все пак ако се стигне до грандиозен скандал, винаги трябва да заемете страната на човека до себе си, тъй като няма вашите да перат още дълго бельото ви или да ви осигурят потомство. Пасивността в подобни ситуации също не се препоръчва, тъй като колко време мислите, че ще е необходимо на жена ви да разбере, че и "Сам воинът е воин!"?

3. Не се карайте на публично място, тъй като публиката има памет

Първо на първо, изясняването на личните отношения на публично място е крайно неприлично. На това ни е учила мама преди много много години. Въпреки, че това не е главната причина, за да обсъждаме този съвет. Веднъж отворите ли прозореца към семейното огнище пред роднини и приятели, винаги ще получавате нежелани съвети как да се справяте с личните си проблеми. Ще получавате коментари като "Ти още ли си с тоя/тая!? Още помня как на една Нова година те замеря с чашата си!" Не една или две връзки са се разпадали благодарение на намесата на други хора.

4. Не пожелавай домашната си прислужница, но задължително наеми такава

Преди няколко десетилетия беше почти невъзможно да си позволиш помощник в домакинството, но сега вече не е чак такъв лукс. Пък и защо нежната половинка да хаби талантите си в миене, сушене и гладене, като може да се отдаде на много по-доходоносни и забавни неща, които да удовлетворяват и двамата партньори. Въпреки помощта обаче, прислугата може да внесе и напрежение в отношенията, особено ако притежава чифт стегнати цици или оскъдна униформа. Силната ви половинка да не си и помисля да остане насаме с нея, докато забърсва пода или прозорците, защото това задължително ще означава скандал. Също така нека не забравяме и хитростта на жените, които биха си наели подобна помощничка само, за да изпитат волята на съпруга си.

5. Пожелавай партньора си на постоянен принцип

Логично е, че сексът с човек, с когото година след година споделяш матрака, хладилника и тоалетната си с времето губи своя блясък, превръща се в досада и накрая дори изчезва. На всички ни това е ясно, но как тогава да поддържаме желанието и апетита на мъжа си? Ами много просто. Превърнете интимния момент в задължение, за което винаги трябва да сте подготвени и  да показвате нестихващата си иновативност. В днешно време има достатъчно "неща", които да направят сексуалното изживяване незабравимо. Изобщо не се притеснявайте да се любите по програма - първо, това е една наистина приятно задължение все пак и второ, колкото по-често го правите, толкова по-трудно партньора ви ще търси други възможности.

6. Прекарвайте време заедно, дори и да имате по-интересни занимания

Тук нямам предвид времето прекарано заедно на масата, докато вечеряте или докато седите на съседни бюра в офиса. Също така това не означава всяка свободна минута да сте заедно, но поне няколко часа в седмица трябва задължително да правите нещо само двамата. Не се препоръчват занимания като да ходите заедно на кино или да посетите най-шумния клуб в града. Времето, което трябва да заделите за любимия трябва да накара всеки от вас да се почувства значим и обичан. Например да спортувате заедно, да направите един мини турнир по боулинг. 

7. Не произнасяй думата "Развод", защото няма да остане безнаказан онзи, който я произнася напразно

Думите определено имат стойност. Всички сме чували поговорката "Казана дума - хвърлен камък". Казаното не може да бъде изтрито или забравено. Съжителството с даден човек ни кара да напаснем ежедневието си с него, а дори и мисленето. По тази причина е много възможно ако споменем думата "развод" да дадем добра тема за размисъл на нашия партньор и в следващия момент да разговаряме на тема "Може би наистина така е по-добре!".

8. Не крийте пари един от друг

Добре де, може да скатаете някой лев за черни дни. Но като цяло не се лъжете за какво и колко пари сте изхарчили. Защото финансовите проблеми не се изразяват само в липсата на средства. Укриването на доходи може да се окаже фатално за доверието във връзката ви.

9. Благодарете си

Това че вече сте семейство, не значи, че другият ви е неизменно длъжен. Думата: „Благодаря!“ е безценна. Така че ползвайте я при всяка възможност. Същото важи и за думата: „Извинявай!“

10. Почитай личното пространство на мъжа, а своето отстоявай

Нека започнем, разбира се, от спалнята. По принцип спалня с размери Макси би трябвало да стигне за комфортното разположение на двама души, но понякога се стига до доста сериозни скандали за завивки и разположение на краката. Друг проблем е задължителното гушкане, което е абсурдно, при положение, че може до вас да легнат още две двойки. Подобни дребнавости често стават тема за доста разгорещен спор. За да можете да ги избегнете покажете на партньора си, че както вие не използвате личния му лаптоп или самобръсначка, така и той не трябва да се развихря из вашето лично пространство.