Когато става въпрос за облекло и начин на обличане всяка от нас е чувала хиляди съвети от... Ами буквално всички. От майки и баби, през приятелки, че дори и съседките имат какво да кажат по въпроса с модата и за това как трябва да се обличаме и как да се грижим за дрехите си. Естествено, някои съвети са много добри, докато други просто не стават. Но как да разберем кой да чуем и кой да подминем с лека усмивка. Ето 101 съвета от дизайнери, модни експерти, редактори и най-вече личен опит, които всяко момиче трябва да знае, за да поддържа гардероба и стила си в перфектен вид:

101.  Без значение какво пише на етикета, най-добре е да перете кашмир на ръка. За изцеждане използвайте купа за салата с гевгир.

100. Използвайте бяло вино, за да премахнете петна от червено вино.

99. Ако дънките ви са прекалено дълги и искате да ги скъсите, първо ги изперете два пъти в пералня, преди да посетите шивач. Причината? Дънките винаги се скъсяват при пране.

98. За да предотвратите разнищването на ангорска вълна или мохер, сгънете дрехата в торбичка със цип и я замразете във фризера за три часа.

97. За да премахнете неприятни миризми от стари дрехи или такива втора употреба, напръскайте ги със смес от 1 част водка и 2 части вода. 

96. Премахнете бели петна от дезодорант като нежно ги потъркате с пяна.

95. Ако имате мазно петно върху любимата си чанта, покрийте го с бебешка пудра и го оставете да престои една вечер. До сутринта петното трябва да е изчезнало. Ако все пак има някакъв остатък, повторете процедурата, докато петното не изчезне напълно.

94. Най-добрият домашен метод за почистване на диаманти: препарат за съдове и стара четка.

93. За да запазят любимите ви дънки и тениски добрия си вид за по-дълго време, трябва задължително да съдържат ликра. Тя трябва да е поне 5% за тениските и поне 2% за дънките.

92. Винаги подреждайте дрехите си от светли към по-тъмни, от ляво на дясно в гардероба си. Така погледът ви ще следи цветовете и ще останете организирани.

91. Как да проверите дали кашмирът ви е истински: Просто разтегнете дрехата и вижте дали ще се свие обратно в нормално състояние. Изкуственият кашмир не го прави.

90. Ако нямате време да изпробвате дънки в магазина, използвайте метода на врата. Поставете талията на дънките около врата си. Ако го обхожда спокойно, без да ви задушава, значи дънките ще ви бъдат по мярка.

89. Намалете дрехите в гардероба си с до 25 процента, задавайки си един прост въпрос: "Ако пазарувате точно в този момент, бихте ли купили това?". Ако отговорът е " Не!", въпросната дреха трябва да отиде директно в боклука.

88. Никога не перете банските си в пералнята. Въртенето ще ги развали и разтегне материята. Единственото изключение: в края на лятото ги изперете, използвайки програма с по-ниски обороти като ги поставите в торбички за пране на бельо.

87. За да намалите подуването, когато ви предстои важно събитие, пропуснете млечните продукти и пълнозърнестите храни за няколко дни.

86. Урок по стил: фалшивите диаманти се забелязват много по-трудно от фалшивите чанти.

85. Когато трябва да присъствате на важно събитие, което изисква елегантно облекло, не рискувайте с дрехи, за които не сте сигурни. Опознайте тялото си и разберете кое ви стои добре и кое не.

84. Никога не обличайте дрехите си веднага, след като са били изгладени, защото така ще се образуват нови гънки. Вместо това ги оставете за поне 5 минути да изстинат.

83. Използвайте пемза, за да премахнете топченцата вълна от пуловера си.

82. Използвайте обици с клипс, за да превърнете балеринките си в елегантни вечерни обувки, или да добавите доза блясък на ризите си.

81. Ако изцапате дреха с кола маска, просто я покрийте с лента за кола маска и я затоплете с ютия докато се втечни. При издърпването на лентата, кола маската трябва без проблем да се издърпа с нея.

80. За да удължите живота на цветята във вазата си, сипете малко водка във водата.

79. За да избегнете бримки и дупки по чорапогащника си, напръскайте го с лак за коса.

78. За да почистите мръсотия от велур, вземете коричка хляб и я оставете да изсъхне. След това нежно изстържете с нея калта и мръсотията. 

77. Ако търсите сватбена рокля или официален тоалет, отидете в магазина гримирани и с подходящи бельо и обувки. Така ще имате най-точна представа за това, как ще изглеждате на събитието.

76.  Ако трябва да подкъсите нещо преди събитие, но нямате време да посетите шивач, обикновен скрит бод ще свърши работа. 

75.  Попийте, а не търкайте разлятото. Ако се опитате да го забършете, то ще попие по дълбоко в материята.

74. Следите от бикини не са красива гледка. Всяка жена трябва да инвестира в поне един чифт бельо в неутрален цвят, което да не се забелязва изпод дрехите й. 

73. Ако не ви се пробва рокля, но все пак искате да видите как би ви стояла, наложете я върху себе си, като използвате за ориентир раменната си кост.

72. Можете да превърнете старите си пуловери, които вече не стават за носене в калъфки за възглавници или столове.

71. Можете да премахнете петно от червило като го напръскате с лак за коса.

70. Добавете половин чаша бял оцет при последния цикъл изплакване на прането ви, за да предотвратите избеляването на тъмните си дънки.

69. За да разширите много тесни обувки, напълнете две торбички с вода и ги поставете във всяка обувка. Оставете ги да замръзнат във фризера. Докато водата се превръща в лед, бавно ще разширява обувките.

68. Стари шалове с интересни мотиви могат да се превърнат в чудесни картини. Сложете им паспарту и ги рамкирайте.

67. Използвайте препарат за миене на съдове, за да премахнете мазни петна от дрехите си. 

66. Тайната на добрия силует се крие в това ,което носим под дрехите си. Никога не подценявайте безшевното бельо с телесен цвят.

65. Вдъхнете нов живот на старото си палто, като махнете старите му копчета и ги замените с нови, с камъни например.

64. Когато подкъсявате дънките си, винаги молете шивача да пришие оригиналния подгъв от вече отрязаната част. Може да ви струва малко повече, но си заслужава.

63. Ако пудрата ви се счупи и разпилее в чантата ви, мокри кърпички за почистване на грим ще почистят най-добре създалите се петна.

62.  Коригирайте прекалено твърди или тесни обувки като ги обуете с вълнен чорап и ги загреете със сешоар.

61. Използвайте торбата за обувки като я закачите на вратата в банята си и наредите козметиката си в нея.

60. Стар сандък може да се превърне в идеалната масичка за кафе, както и да побере сезонните дрехи и обувки, на които не им е времето.

59. За да премахнете водни петна от кожени обувки, добавете няколко капки оцет във вода и с мека четка изтъркайте, докато петното изчезне. Оставете да изсъхне една вечер. 

58. Ако обувките ви издават цвърчащ звук при ходене с тях, извадете подметките им и го намажете с вазелин преди да ги пъхнете обратно. 

57. Ако се чудите дали перлите ви са истински, потъркайте зъбите си с тях. Фалшивите ще бъдат перфектно гладки докато при истинските ще се усети грапавина.

56. Когато си купувате сако, яке или палто, обърнете специално внимание на раменете. Те трябва да пасват идеално на вашите. А и не могат да бъдат коригирани от шивач. 

55. Спортният елек може да изглежда по- женствен, ако сложите тънък колан на талията си.

54. Ръбът на панталона ви трябва да остави върховете на обувките да се виждат и да бъде на разстояние от пода между един-два сантиметра.

53. Винаги носете палтата си на химическо чистене преди да ги приберете за по-дълго. Също така поставяйте ароматизирани торбички в плика за дрехите, които ще пазят молците надалеч. 

52. Ако имате малък гардероб, никога не прибирайте обувките си в кутии. Вместо това ги подредете най-отдолу.

51. Поканени сте на сватба или друго официално събитие през зимата? Облечете мек пухкав елек към който сте добавили тънък колан като топ и дълга черна пола.

50. Как да се погрижите за кожа с косъм? Срешете я с четка за коса и напарете с парата от ютията за повече мекота и пухкавост.

49. Огромните пръстени създават илюзията за по-дълги и изящни пръсти дори на къси и тесни ръце. Камъни в овална форма имат същия ефект.

48. Сутиените, които носим в ежедневието си трябва да бъдат подменяни на всеки 3 до 6 месеца. Това е времето, в което те започват да губят еластичността си. 

47. Идеалната пола-молив е с дължина точно до горния край на коляното. Всяка пола по-дълга от това ще кара краката да изглеждат по-къси.

46. Прекалено тесни панталони? Оставете ги да съхнат на простора и ги разтегнете с ръце докато са още влажни.

45. Ако искате да изглеждате стилно и въпреки това да покажете повече плът, придържайте се към следното правило: ако носите къси панталони, изберете по-прикриващ топ и обратното,   ако блузата ви е с по-голямо деколте, то изберете дълъг панталон.

44. Не подценявайте силата на перфектното зимно палто. Отдолу може да носите пижама и пак да изглеждате идеално. 

43. Препаратът за прозорци почиства идеално лачени обувки, без да им вреди.

42. Сгънете дънките си като професионалист: поставете ги на равна повърхност и ги сгънете на половина по ширина. След това хванете крачолите и сгънете наполовина по дължина. Прегънете крачолите още веднъж.

41. Силата на сатенените калъфки за възглавници не е мит. Те идеално предпазват кожата и косата. 

40. Най-добрият метод за съхранение на големи бижута е в торбички, затварящи се с вакуум. Така ще се запази блясъка им и ще ги предпази от надраскване.

39. Ако дрехата, която гладите има декоративен елемент или копче, покрийте го с метална лъжица и изгладете около нея.

38. Не купувайте дрехи, за които знаете, че не можете да се погрижите както трябва. Например, ако никога не перете на ръка, не си купувайте онази копринена нощница, която задължително се пере ръчно.

37. Комбинирайте ефирни женствени рокли с по-груби и мъжки обувки за интересен, запомнящ се вид.

36. За да навиете перфектно ръкавите на ризата си винаги дръжте последното копче ( от китката нагоре) закопчано.

35. Блузи и пуловери с V- образно деколте създават впечатлението за издължен торс. 

34. Прекалили сте с парфюма? Използвайте неароматизиран лосион за почистване на грим, за да премахнете част от аромата. 

33. Носите определени кожени обувки без чорапи? Винаги поставяйте в тях меки парцалчета. Те ще абсорбират влагата и обувките ще запазят формата си.

32. Обиците халки са класика, която всяка жена, независимо от възрастта си трябва да притежава. Размерът им трябва да бъде съобразен с формата на лицето. Ако имате по-слабо и издължено лице то изберете по-големи халки. Ако лицето ви е по-малко и кръгло се придържайте към по-малките.

31. Замразете дънките си за два дни, за да премахнете неприятна миризма, без да ги съсипвате в пералнята.

30. За да създадете илюзията, че краката ви са с няколко сантиметра по-дълги, носете обувки в телесен цвят, възможно най-близък до този на кожата ви.

29. Поставете празна бутилка от любимия си парфюм в торбичката си за пране на бельо, за любим деликатен аромат. 

28. Топлината може да разтопи рамките на очилата ви, за това винаги ги носете в твърда кутия за очила и избягвайте да ги носите на главата си в много горещи дни.

27. Напръскайте подмишниците на блузите си с лимонов сок преди да ги изперете. Киселината в лимона ще премахне потта и жълтите петна.

26. Мит е, че широките блузи са най-подходящи за жени с пищен бюст. Участъкът точно под бюста е най-слабата женска част и подчертавайки точно него с по-тесни дрехи ще изглеждате един-два размера по-слаби.

25. Използвайте пяна за бръснене и кърпа, за да премахнете грим от яката на ризата си.

24. Стилен съвет: съчетайте бляскава пола с обикновена сива тениска или пуловер. 

23. Когато се двоумите, винаги избирайте по-малкия размер дънки, защото дънковата материя се разтяга с времето.

22. Никога не сушете мокри обувки с топлина. Тя ще развали и напука кожата. Вместо това ги оставете на въздух да изсъхнат от само себе си.

21. Най-добрият метод да накарате гардероба си да изглежда организиран е като купите закачалки от един тип. 

20. Изсипете 2-3 супени лъжици сода в спортните си обувки и ги оставете да престоят една вечер. Содата ще абсорбира влагата от потта и неприятната миризма.

21. За гарантирано отслабване следвайте правилото: никакъв алкохол, хляб и бавноразградими въглехидрати.

20. За да предпазите дрехите си от гънки по време на пътуване, носете ги в торбички за химическо чистене.

19. Ако не можете спокойно да пъхнете двата си пръста под средната част на сутиена си, то той най-вероятно е прекалено тесен.

18. Заложете на качествени бижута, очила, шалове и всякакъв вид аксесоари, за да придадете изтънченост дори на най- класическия вид.

17. Перете бельото си с колкото се може по-гореща вода. Докато за други дрехи е препоръчително прането с по-хладка, то топлата вода при бельото убива бактериите.

16. Добре пасваща шапка трябва да застава на около сантиметър от ушите.

15. Използвайте сешоар, за да премахнете незабавно изпотяването от огледалото след къпане.

14. Преди да започнете да подреждате гардероба си повикайте близка приятелка, на чийто стил се възхищавате. Тя може да ви даде добри съвети за това как да съчетавате някои дрехи преди да решите да ги хвърлите.

13. Използвайте секундно лепило, за да поправите развалени обувки, преди да решите да ги хвърлите.

12. Ако се чудите какво да правите с единичните чорапи, които ви остават, напълнете ги със сух боб или ориз. Така, когато нещо ви заболи, просто ги пъхате в микровълновата за около минута и имате загряващи торбички.

11. Носете новото си кожено яке под дъжда. Водата ще омекоти кожата и ще я пригоди към тялото ви.

10. Винаги перете сутиените си в специални торбички за бельо.

9. Използвайте лимонова кора, за да премахнете петна от автобронзант.

8. Използвайте осветлени в гардероба си, дори той да е много малък. Така не само ще виждате хубаво дрехите си, но и ще имате усещането за лукс.

7. Инвестирайте в хубав комплект сатенено спално бельо. То вдъхва доза лукс и предпазва косата ви от начупване докато спите.

6. Ако не сте сигурни за дадена покупка, оставете я. Ако на следващия ден все още я искате, купете си я. 

5. Имате дреха с пайети, която не носите вече? Отшийте ги и ги залепете на ваза за цветя.

4. Намерете добър обущар, който да може да поправи любимите ви обувки, дори подметката да е скършена на две.

3. За да прикрепите разхлабен декоративен елемент отново на мястото му, издърпайте краищата на конеца, с който е зашит и ги завържете на възел.

2. Винаги носете удобни обувки и инвестирайте в качествени такива.

1. Открийте своя личен стил и го направете своята запазена марка. Няма нищо по-лошо от хора, които робуват на модата.