От малки майките и бабите ни ни учат колко важно е да поддържаме красотата си. Съветите за това как да имаме най-красивата кожа, блестяща гъста коса и здрави нокти нямат край. От тайните за това как да стилизираме косата си без топлина, за да не я увредим, до това как да поправим счупен нокът за секунди, тези красиви идеи и трикове нямат край. А колкото повече знаем, толкова по-подготвени ще бъдем в екстремни ситуации и ще можем да запазим добрия си външен вид. Ето 101 полезни съвета, за идеален външен вид, взети от фризьори, стилисти и гримьори, на които да обърнем специално внимание.

101. Свеждайте грима до минимум през лятото. Съвсем лек и блестящ грим е ключа към идеална визия, когато навън е горещо.

100. Най- доброто, което трябва  да знаете преди да си купите грим, е какво точно търсите, какъв ефект ще има и кога ще бъде използван.

99. Използвайте хидратиращ крем за очи върху кожичките на ноктите. Колкото по-хидратирани кожички, толкова по-здрави нокти.

98. За да предотвратите струпване и размазване на очния си грим върху клепача, първо почистете зоната около очите с матираща кърпичка. След това използвайте основа за грим, за да запазите грима на мястото си.

97. Добрият парфюм трябва да бъде смес от внимателно подбрани аромати, които се смесват хармонично и създават приятно усещане на този, който ги усети.

96. За да предпазите цвета на боядисаната си коса от отмиване през летните месеци, използвайте специална маска за коса всяка седмица или поне два пъти месечно.

95. Пъпка преди голямо събитие? Вземете хапче кортизон два-три дни преди събитието, за да прочистите кожата си. 

94. За да препазите очната си линия от разтичане и размазване, избирайте продукти, които да отбелязани като дълготрайни и издръжливи.

93. Винаги започвайте нанасянето на руж на около два пръста от носа си.

92. Винаги хидратирайте кожата си добре и нанасяйте основа преди да започнете с гримирането.

91. Не прекалявайте с блясъка. Той трябва да е балансиран. Ако използвате блестящи сенки за очи, добре е червилото ви да е матирано и обратното.

90. Разрошете къдриците си с пръсти, за да им придадете по-естествен вид.

89. За да запазите маникюра си за по-дълго време, нанасяйте безцветен лак за нокти на всеки два дни. Обръщайте специално внимание на върховете на ноктите, които обикновено се чупят. 

88. Нанесете бял молив за очи във вътрешната част на окото, за да намалите червенината на очите.

87. Нанасяйте блестящ гланц в центъра на устните си. Това ще привлече светлината към тях, карайки ги да изглеждат по-плътни.

86. Използвайте серум, за да пригладите допълнително задната част на косата си, която обикновено се оформя по-трудно. 

85. За перфектна линия тип котешко око изберете тънка четка със скосен връх.

84. За да почертаете скулите си, нанесете бронзиращи перли под тях и продукт, който улавя светлината на самата скула. Не забравяйте да ги смесите. Така се прави контуриране на лицето.

83. Преди да започнете сушене със сешоар, нанесете спрей за обем в корените си или лек повдигащ гел. Докато сушите косата си, задържайте четката в посока обратна на растежа, за допълнителен обем.

82. За по-плътни устни използвайте молив за устни в телесен цвят, с който да очертаете, излизайки съвсем леко от контура на устните. Внимавайте с очертаването, за да не се получи обратен ефект.

81. Причината за напластена спирала е, че тя е прекалено суха. За да предотвратите това, затваряйте хубаво спиралата си след употреба.

80. Веднага щом усетите, че ви излиза пъпка, нанесете масло от чаено дърво на участъка. 

79. През лятото лесно се забравя, че стъпалата също могат да изгорят. Мажете ги с лосион със слънцезащитен фактор всеки път, в който ги излагате на слънце.

78. За кожа без акне, потърсете почистващ гел със салицилова киселина.

77. Когато избирате червено червило, запомнете, че нюансът трябва да си подхожда с подтона на кожата ви. Ако сте с топъл подтон, изберете по-кафеникав нюанс. Ако сте със студен - по-студен нюанс на червеното.

76. Слънцезащитните продукти трябва да се нанасят повторно на всеки 2-3 часа. Не обръщайте внимание на твърдението, че са водоустойчиви или че издържат цял ден. 

75. Когато нанасяте автобронзант, използвайте такъв с моментален ефект, а не с постепенен. Така ще виждате какво точно се случва с кожата, както и ще забележите навреме, ако сте пропуснали някой участък.

74. Ако се притеснявате да носите червено червило, ето един трик за по-естествен ефект. Нанесете червилото и след това попиите част от него със салфетка. Така то ще има матиран завършек и няма да изглеждате странно.

73. През летните месеци използвайте тониращ крем или BB крем вместо фон дьо тен, за да избегнете следи от разтичане.

72. През деня използвайте матиращи кърпички, за да премахнете омазняването в Т-зоната и да предотвратите появата на пъпки.

71. Ако имате алергия избяграйте тежките фон дьо тени, защото те, както и лекарствата против алергия,  изсушават допълнително кожата.

70. За да издържат къдриците ви по-дълго време, уверете се, че косата ви е напълно суха преди да използвате маша. Освен това използвайте спрей, предпазващ от топлина, за да защитите косата си.

69. Не стискайте пъпките. Бактерийте по пръстите ви само ще възпалят пъпката допълнително и ще влошат нещата.

68. Използвайте ексфолиант, за да почистите мъртвите клетки, но се ограничете до използването му 2-3 пъти седмично, за не изсушите прекалено кожата си. Използвайте по-фин ексфолиант за лицето и по-груб за останалата част от тялото. 

67. Създайте си навика винаги да почиствате лицето си преди да си легнете. Размазаният грим на сутринта не е полезен за кожата ви, не е приятна гледка и има голяма вероятност да е изцапал чаршафите ви също.

66. Не прекалявайте с бронзанта, ако имате много светла кожа. 

65. Избере шампоан без сулфити, защото те могат да изсушат космения фуликул и това да увреди допълнително косата ви. 

64. Ако косата ви е мазна, нанасяйте балсама си за коса по дължината от ухото надолу. Избягвайте нанасянето му в корените.

63. Когато носите червено червило е много важно то да остане точно там, където сте го сложили. Ключът към това е използването на дълготраен молив за устни, с който да очертаете контура и дълготрайно червило, с което да запълните устните си.

62. За да запазите обема на косата си за по-дълго, избягвайте да прокарвате пръсти през нея. Те често са мазни и това може да сплъсти косата ви. 

61. Избягвайте да миете косата си всеки ден. Шампоанът може да изсуши косата ви и да доведе до допълнително омазняване на скалпа. Вместо това, използвайте по-щадящи шампоани и връзвайте косата си, когато е малко по-мазна.

60. Винаги използвайте крем със слънцезащитен фактор, дори през зимата.

59. Подрязвайте краищата на косата си на всеки 6-8 седмици, за да предотвратите появата на цъфтящи краища. 

58. Не забравяйте да почиствате редовно четките си за грим, за да предотвратите появата на пъпки причинени от бактерии. Веднъж седмично ги измивайте с разтвор от хладка вода и лек сапун. Оставяйте ги да изсъхнат от самосебе си. 

57. Поне веднъж годишно почиствайте козметичната си чантичка, за да се оттървете от продукти с изтекъл срок на годност или такива, които вече не използвате.

56. Използвайте маска за коса с авокадо през зимата, когато времето може да бъде особено сурово с косата ви, изсушавайки я допълнително.

55. Ако нямате лакочистител, нанесете слой безцветен лак на ноктите си и след това ги обелете. Това ще махне и стария лак.

54. През лятото използвайте балсам за устни със слънцезащитен фактор.

53. За да придадете обем на суха или омазнена коса използвайте сух шампоан в корените.

52. Сменяйте продуктите си за грижа за лицето всеки сезон. През пролетта и лятото имате нужда от продукти с по-лека текстура, а през есента и зимата  - по-плътни.

51. По-малкото е повече. Винаги избирайте по-семпъл грим пред по-тежкия такъв.

50. Когато нанасяте бронзираща пудра, започнете с бузите и след това нанесете малко количество върху челото, носа и брадичката.

49. За да се сдобиете с къдрици, когато имате права коса използвайте спрей за обем и спрей за къдрици преди къдренето, както и фиксиращ спрей за след това.

48. Никога не нанасяйте дебел слой фон дьо тен. За най-добри резултати използвайте гъбичка.

47. Ще познаете правилният цвят червено червило, защото той веднага ще накара кожата, очите и косата ви да заблестят.

46. За да премахнете излишното при вече готов грим, използвайте напоена с тоалетно мляко клечка за уши.

45. За да съживите къдриците си, вземете малко кристали за коса, потъркайте в дланите си и намачкайте косата си.

44. Винаги, търсете услугите на специалист, когато става въпрос за кола маска.

43. Сребристо-синя очна линия, поставена на долния клепач, създава усещане за флирт.

42. Използвайте основата си за грим върху клепачите. Тя ще попие излишната мазнина от тях, а сенките ви ще се задържат за по-дълго, вместо да се размажат.

41. Ако не сте фен на течната очна линия използвайте гелообразна такава. Размазва се по-малко.

40. Ексфолирайте кожата си добре преди да нанесете автобронзант. Той обикновено се напластява върху сухите участъци като лактите и колената, за това се погрижете те да са добре хидратирани. 

39. Ако изправяте косата си с преса, първо я оставете да изсъхне от самосебеси, вместо да използвате сешоар. Така ще използвате по-малко топлина, а това е по-щадящо за косата.

38. За да минимизирате порите, използвайте гел за измиване за минимизиране на порите и тоник след това. Убедете се, че тоникът е без алкохол, за да не изсушава кожата.

37. Колкото по-здрави сте вие, толкова по-здрава ще е косата, за това е препоръчително приемането на мултивитамини.

36. За да прикриете цъфтящите краища, използвайте преса за коса и нанесете подхранващ продукт, докато косата е още топла.

35. Изпробвайте старите рецепти за домашни маски. Действат.

34. За да премахнете нежелани подтонове на косата си използвайте матиращ балсам с лилав оттенък. Ако искате да премахнете червени оттенъци, използвайте такъв със зелен оттенък. 

33. За да прикриете израстнали корени, когато нямате време да отидетe до фризьора, използвайте тониращ балсам с цвят възможно най-близък до вашия.

32. Създайте бляскав поглед, използвайки илюминатор точно над скулите и под самите вежди.

31. За да контурирате лицето си, използвайте матираща пудра, няколко тона по-тъмна от тена на лицето ви,  и скосена четка.

30. Когато използвате кремообразни сенки или руж, заключете цвета като използвате прозрачна матираща пудра отгоре.

29. Сдобиите се с бърз обем, като използвате спрей за обем и след това лак за коса, за да фиксирате.

28. За да издържи гримът ви цял ден, използвайте продукт, запечатващ грима, като спрей например.

27. За да откриете правилния нюанс фон дьо тен, нанесете от продукта, който сте избрали, на линията на челюстта си и преценете на дневна светлина. Така ще можете най-точно да откриете дали си пасва с тена на лицето и шията ви.

26. Искате така актуалните розови нюанси в косите? Не е нужно да горите косата си за тази цел. Вместо това нанесете розов руж на краищата си. Ще има същият ефект.

25. Изпотяването на краката е чест проблем през лятото, който може да доведе до гъбични инфекции. За да избегнете това, измивайте стъпалата си всеки ден и ги оставете да изсъхнат напълно, преди да обуете обувки. 

24. Инвестирайте смело в продуктите, които обичате. Ако не можете да живеете без спирала, не се колебайте да похарчите повече пари за такава.

23. Не го взимайте прекалено на сериозно. Това е просто грим! 

22. За да предпазите кожата си от прекомерно омазняване използвайте хидратиращ крем с лека формула. Така кожата ви ще бъде хидратирана и матирана.

21. За да съживите косата си, използвайте спрей с морска сол преди да я сушите със сешоар. В допълнение използвайте крем за обем.

20. Когато използвате основа за сенки за очи, поставяйте от продукта само там, където ще нанасяте цвят.

19. Ако искате скулите ви да изглеждат естествено румени, то първото нещо, което трябва да нанесете върху тях е кремообразен руж.

18. Ако използвате изкуствени мигли, убедете се, че лепилото, с което ще ги залепите е тъмно на цвят. Така то ще се слее с миглите и няма да се вижда.

17. Ако решите да купувате органични козметични продукти, уверете се, че те имат сертификат, който доказва това. 

16. Използвайте ексфолиант за лице два-три пъти седмично, за да премахнете мъртвата кожа. Гримът ще изглежда в пъти по-добре, ако е нанесен върху чиста и гладка кожа.

15. Когато използвате маска за коса, отмивайте с хладка, ако можете и със студена вода. Тя ще затвори космените фуликули и ще запази ефекта на маската.

14. За да издържи плитката ви цял ден, използвайте пяна за коса преди да я сплетете. Така косата ви ще остане на мястото си през целия ден.

13. Използвайте силно почистващ шампоан веднъж седмично, за премахнете остатъците от козметични продукти от косата си.

12. Ако лакът ви се е обелил, нанесете лак с брокат върху обеленото, за да го маскирате.

11. Използвайте пемза за стъпала, след душ, за да премахнете мъртвата кожа от петите си.

10. Хидратирайте ежедневно кожата под очите си, за да избегнете подпухналост и тъмни кръгове.

9. Ако имате светла коса, винаги намазвайте линията на косата си и веждите с лосион, преди да използвате автобронзант, за да не оцветите косата си. Също така нанасяйте продукта с въртеливо вдижение и плавно прелейте към шията си, за да получите естествен ефект.

8. Ако се чувствате прекалено уморени, за да премахнете грима си преди лягане, използвайте мокри кърпички за почистване на грим. Така ще почистите кожата си и ще избегнете размазвания грим на сутринта.

7. Вземете хапче ибупрофен преди кола маска, за да намалите болката.

6. Най-добрият начин да се справите с враснатите косми е ексфолирането. Така ще премахнете мъртвите клетки косъмът ще може да израсте свободно.

5. Морковите са препоръчителни, ако искате да имате здрава коса. Не забравяйте, красотата започва отвътре.

4. Най-доброто време за нанасяне на крем за лице е след баня, когато кожата е изсушена от използваните измиващи продукти.

3. Сменяйте спиралата и течната си очна линия на всеки 3-4 месеца.

2. За да запазите цвета на боядисаната си коса за по-дълго, използвайте продукти специално за боядисана коса.

1. Използвайте кремообразен продукт за измиване на кожата. Той изсушава много по-малко от гела.