Сръбският творец Душан Кртолица може да е следващото дете чудо. Този 11-годишен младеж е художник, който създава широк спектър от анатомично точни форми на фауната и флората, с ниво на майсторство, нехарактерно за неговите години.
 
Душан рисува от 2-годишен и очевидно не е поглеждал назад. На 8 години зад гърба си вече има две самостоятелни изложби – нещо, което не може да се каже за много възрастни художници. Младият талант има силно изразен интерес – по-голяма част от красивите му рисунки са наситени с безброй различни разновидности на всяко растение и животно под слънцето. Подобно на много момчета на неговата възраст, той също се очарова от динозаври и други изчезнали видове. Ето защо не ограничава зоологическите си артистичните приключения само до живите същества – древни нелетящи птици и ранни бозайници също населяват красивите му пейзажи.
 
Имайки предвид влечението му към естествения свят, има смисъл в това, че Кртолица иска да стане зоолог, когато порасне. Той казва, че би искал да изучава животните и да напише книга за тях, като, разбира се, нарисува всички. Поради крехката си възраст, момчето ще има още куп възможности за промяна на мечтите си, но ние се надяваме, че ще се грижи и носи невероятния си талант със себе си до края на живота си.
 
Сега ви оставяме да се запознаете с някои от шедьоврите на младия художник.