Ние мъжете не сме особено добри в това да изразяваме емоциите си с думи. По-комфортно се чувстваме с делата, отколкото с това да се опитваме да изречем комплексните емоционални състояния, които така или иначе ни е некомфортно да изучаваме. Ние сме възпитани да бъдем силни и непоклатими бастиони на безопасността, в които нашите приятели, роднини и любими могат да се оттеглят, когато изпитват болка или страх. Да бъдем чувствителни и открити е трудно за нас, но не и невъзможно. Напълно очевидно е, когато отворим крепостните порти на сърцата си и поканим някого вътре.

Ето кои са знаците, че живеете в двореца на нашите сърца.

1. Той обича и уважава жената до себе си за това, което е

В култура на повърхностна красота и еднократни връзки, когато един мъж наистина ви обича, той обича всичко във вас, а не само красотата ви. Той ви обича такава, каквато сте. Той обича недостатъците ви, обича и добродетелите ви. Той уважава вашите решения и вашите житейски избори.

2. Той е вашият най-голям поддръжник

Когато един мъж ви обича, за него не е важно само той да е успешен – той също така иска и вие да бъдете успешна в това, което изберете да правите. Той е вашият най-голям фен и най-шумен поддръжник. Той вярва във вас и в нещата, които ще постигнете. Той демонстрира на всички колко страхотна сте.

3. Той ви защитава

Мъжът поставя себе си между опасността и това, което обича. Той ще ви защити не само от физическа вреда, но и от емоционални травми. Винаги бдителен и винаги нащрек, той е готов във всеки момент да застане на пътя на злото. Но не посяга срещу тези, които обича. Това никога няма да му мине през ум.

4. Той взима нещата в свои ръце

Когато времената са тежки и трябва да бъде взето трудно решение, мъжът запретва ръкави и се захваща с действия. Той не прехвърля отговорността на другите. Той взима нещата в свои ръце и поема отговорността. Дори прави жертви, когато е необходимо. Неговия личен комфорт и безопасност са на второ място. Когато нещата се объркат, той поема вината и се чувства отговорен да поправи нещата.

5. Той уважава мнението ви

Когато един мъж обича дамата до себе си, нейното мнение е важно за него. Може и изобщо да не го е грижа какво си мисли който и да било друг, но за него е важно какво е мнението на любимата му за него. Важно е какво е мнението ви по политическите, религиозните и бизнес въпросите. Важно е какво е мнението ви за това в какъв цвят да боядисат спалнята си. Мненията ви за всички неща - малки и големи, са много важни за него.

6. Той слуша

Когато дамата на сърцето му говори, той спира това, което прави и я слуша. Това, което казвате, е важно за него, дори и да е нещо тривиално и ежедневно. Той ви обръща внимание, защото за него вие сте най-важният човек на света.

7. Той помни

Той помни неща като любимият ви цвят, начина, по който предпочитате кафето си или кой е любимият ви жанр книги. Той помни, защото това е важно за него. На вас може и да ви се струва тривиално, но за него, вие сте центърът на целия му свят. Той е най-големият ви почитател и това да помни кой е любимият ви сладолед, е нещо съвсем нормално.

8. Той нарушава графика си за вас

Ако се нуждаете от него, той ще спре това, което прави и ще наруши графика си, за да ви помогне. Той ще кара един час, за да поправи разваления ви принтер и след това ще кара още час, за да се върне на работа. Вие сте важни за него, така че той ще намери начин да направи всичко за вас. Това не е проблем. Това е акт на преданост.

9. Той ви обича достатъчно, за да ви пусне на свобода

Когато един мъж е сигурен в любовта си към вас, за него не е проблем, че вие ще излизате с приятелките си за вечерта. Той не е задушаващ и не изисква цялото ви време. Той разбира, че сте заети и че имате собствен живот. Всички се нуждаем от време с приятелите си, за да правим нещата, които обичаме.

10. Липсвате му

Когато трябва да пътувате по работа или да посетите семейството си, вие му липсвате. Той мисли за вас, докато сте далеч и ще ви изпраща сладки съобщения, за да ви покаже, че сте в ума ви. Той ще бъде изключително щастлив и развълнуван да ви види, когато се завърнете у дома.

11. Той изпитва болката ви

Ако вас ви боли, него също го боли. Той може физически да изпита болката ви. Ние мъжете имаме за цел да защитаваме близките си и ако те са наранени, това за нас означава, че не сме успели да ги защитим. Ние искаме да успокоим болката им и да ги предпазим от вредата. Не искаме да гледаме как тези, които обичаме, ги боли.

Източик: Powerofpositivity