За разлика от легендарните амазонки, модерната жена знае, че може да има мъж до себе си и да бъде обвързана, без това да намалява нейната сила. Но все пак силната жена не се примирява с малко.

Всеки мъж, който иска да има връзка с такава жена, трябва да знае, че тя търси няколко неща от такъв романс:

1. Динамика

Силната жена е и амбициозна, тя постоянно иска да се развива и да покорява нови върхове. Тя търси партньор, който да крачи с нейното темпо и да не изостава.

2. Независимост

Силната жена търси мъж, който е независим както във финансово отношение, така и в психическо. Той трябва да има собствено мнение, собствено хоби и собствен кръг от приятели. Той трябва да познава добре себе си, да е уверен в способностите си и да притежава самочувствие с покритие. Силната жена си търси също толкова силен мъж, с когото да върви редом.

3. Позитивизъм

Силната жена знае, че правилната и позитивна нагласа към дадено начинание е важна за неговото успешно изпълнение. Тя гледа позитивно на живота и знае, че дребнавостта и излишните драми няма да й помогнат в живота. Ето защо тя е слънчев човек с висока емоционална интелигентност. И поради това тя няма нужда от мърморко, който никога на нищо не се радва, а знае само как да се оплаква.

4. Свобода

Силните жени ценят свободата си и знаят, че не е здравословно двамата да нямат свой личен живот и да бъдат като залепени постоянно. Силната жени разбира нуждата на партньора си понякога да бъде сам или да излезе с приятелите си и тя иска същото от него – да уважава нейната свобода, защото тя няма да му позволи да я ограничава.

5. Конструктивна критика

Силната жена не се плаши от критика и предпочита да ѝ кажат, когато греши, вместо след това да ѝ подхвърлят „Ами защо не помисли повече“. Най-важното е критиката да бъде конструктивна, а не да е под формата на дребнави забележки.

6. Предизвикателство

Такива жени искат да бъдат предизвиквани. Те искат партньор, който да може да се мери с тях емоционално и интелектуално. И то всеки ден. Иначе съвсем скоро се отегчават. Мъжът до силната жена трябва да е борец, който знае способностите си, който приема победите си, без да се надува, и който умее да губи с достойнство. Тя няма нужда от мъж, който винаги се подчинява на волята ѝ, и няма нужда от мъж, който спори за всяко нещо, тъй като егото му е толкова крехко, че не би понесло изречението „сбърках, не бях прав“.

7. Чувство за хумор

Както казахме, истински силната жена е позитивна личност и затова харесва мъже, които умеят да я разсмиват. Тя обича закачките, умее да се шегува на свой гръб и търси мъж, който също приема шегите отправени към него. Ако мъжът не разбира от сарказъм, лесно се засяга или винаги е твърде сериозен, той просто не е за нея.

8. Привличане и жестове на внимание

Силните жени също имат нужда от любов, от нежност и внимание. Те също обичат да се сгушат в партньора си след тежък ден и също обичат страстния секс преди работа. Силната жена няма да търпи мъж, който я приема за даденост и за когото връзката им е просто рутина, която не изисква никакво старание от негова страна.

9. Доверие

Също като всяка жена, тя има страхове, надежди и мечти и иска да ги сподели на мъж, който ще я разбере и на когото може да покаже уязвимата си страна. Освен това силната жена предпочита да вярва на партньора си, вместо да го контролира и да следи всяка негова крачка. Тя не обича да драматизира, но ако научи, че са предали доверието ѝ – няма да се върне назад.

10. Нови приключения

Въпреки че силната жена цени свободата си, тя иска да прекарвате и достатъчно време заедно. Да отидете заедно на първия ви урок по гмуркане, да скочите с парашут, да покорите нов планински връх и т.н.  Както вече казахме, такава жена иска партньор с разнообразни интереси, който обича да изследва света.

11. Нови знания

Всяка силна жена е осъзнала, че не може да знае всичко на света, но въпреки това с радост продължава да учи. Тя има нужда от интелигентен мъж, който също знае много и иска да сподели знанието си с нея, но без да ѝ изнася лекции и да я кара да се чувства по-нисша и глупава от него. Ето защо силната жена търси мъж, който също иска да се учи и не стои на едно място в интелектуално отношение.