Най-близката ни приятелка е един от най-важните хора в живота ни. Често именно на нея дължим много и имаме да й благодарим, но обикновено забравяме за това. За времето, в което сме били приятелки, през добрите и лошите моменти, тя винаги ни е разбирала и е била там, плътно до нас. Благодарността обаче изчезва някъде измежду сълзите и смеха, които споделяме. Естествено, благодарим й. Но за малките неща, за вечерята, която ни е сготвила, за филма, който ни е препоръчала, но не и за нещата, които са невидими за окото. Ето някои неща, за които винаги ни се е искало да й кажем "Благодаря!", но така и не сме го правили:

1. За всички пъти, в които сме се отдалечавали и тя ви е позволила да се върнете

Без значение дали причината е нова връзка, нови приятели, нова работа или просто търсене на смисъла на живота, често се отдалечаваме от най-добрата си приятелка без дори да се усетим. Това не е проблем за нея, тя просто ни оставя да вършин нещата, които мислин, че трябва. Тя знае, че всеки човек има нужда да тръгне по своя път и да се занимава с различни неща. Тя няма проблем с това и винаги ви позволява да се върнете, като е готова да ви приеме с отворени обятия и със същата обич като преди. Нещо, което заслужава едно голямо "Благодаря"!

2. За онази "връзка" с човек, който е напълно неподходящ за нас, но тя въпреки това ни остави да го разберем сами

Помните ли онзи мъж, с когото излизахте и мислехте, че е любовта на живота ви, но се оказа най-голямата ви грешка? Да, всяка от нас има по един такъв (че и повече). В този случай, една голяма кофа с лед изсипана върху главата ви би била добра, за да стъпите обратно на земята. Най-малкото най-добрата ви приятелка можеше да ви залее с коментари, тероии и разсъждения, защо той не е подходящ за вас. Но тя не го направи. Тя знае, че човек се учи от грешките си и ви оставя да грешите на спокойствие. Благодарение на нея, сега сте се научили какви хора да избягвате и от какво имате нужда в една връзка. 

3. За търпението й докато обяснявате отново и отново за проблемите си, без дори да я попитате как е

Когато има проблем, човек толкова се вглъбява в него, че забравя за околните и техните чувства. Можете да се оплакваме с часове за нещастието, което ви е сполетяло. В такива моменти не осъзнавате как на най-добрата ви приятелка й се налага да чуе историята ви поне няколко пъти, да даде един и същ съвет и да не получи нищо в замяна. Не, че не я обичате, просто за момент сте забравили, че и тя е човек, има си собствен живот и собствени проблеми. А тя, като истинска приятелка, нито веднъж не се е обидила от този факт. 

4. Когато излезе на двойна среща с вас, момчето, което харесвате и приятеля му

Когато харесвате някого, искате да направите всичко възможно и той да ви хареса. За това, когато ви покани на по кафе с негов приятел, най-добрата приятелка е идеална за допълнение към компанията. Двойната среща, която се получава, най-вероятно е доста странна и неприятна за нея. Не само защото се очаква да хареса другото момче (което в повечето случаи не се случва), ами и защото в един момент вие просто я оставяте с него, за да се усамотите с твоята тръпка. И тя няма против това, защото ви обича и иска да сте щастлива. 

5. За това, че ти позволява да вземеш любимата й дреха/бижу/филм и да ги върнеш, когато решиш

Тя няма проблем да ти заеме любимата си дреха. В повечето случаи след това тази вещ се скрива някъде из тъмните дерби на шкафовете ти и си остава там. След няколко месеца, може би година, го откриваш и осъзнаваш, че то е нейно и може би е време да й бъде върнато. Дори да не се случи така и да започнеш да го носиш по-често, тя няма против. Защото ти е приятелка, обича те и е готова да сподели всичко с теб. 

6. За това, че е била с теб през трудните моменти и периоди

Когато гледаме стари свои снимки, много често се чудим на външния си вид. Първо, как сме могли да изглеждаме така и второ - как изобщо някой ни е бил приятел. Всеки един от нас е имал в живота си неудобни моменти: акне, 10 килограма повече, стърчаща коса... Но тя... Тя винаги е била до нас през всички тези периоди и дефектите ви изобщо не й пречат да ви обича. 

7. Вместо да те съди, че се тъпчеш с вредни храни, тя се тъпче с теб

Най-добрата ти приятелка не е истинска приятелка, ако не споделя с теб едно от най-необходимите удоволствия на живота: храненето. Ако има нещо, което вие двете задължително правите, когато сте заедно, то е да се храните. Говорите си и се храните, пазарувате и похапвате нещо, гледате телевизия и пуканките и другите вредни лакомства са задължителни. Това се казва истинско приятелство. 

8. За пътите, в които те е прикривала 

Когато родителите ти я попитат за семейното събиране, на което бяхте снощи, тя го описва по най-приятния начин. Само дето нямаше парти и вие дори не бяхте заедно, но ти забрави да й разкриеш тази малка подробност. За щастие, истинските приятелки говорят свой собствен език и тя може прекрасно и без проблем да се измъкне от подобна ситуация. 

9. За това, че нейният дом е и твой дом

В дома на най-добрата ти приятелка ти се чувстваш напълно като у дома си. Можеш да заемеш всякакви пози на дивана в хола, знаеш къде са всички неща и можеш да си ги вземеш, когато имаш нужда от тях. Често, когато вземеш нещо, не го връщаш на правилното му място, точно като у вас. Дори имаш ключ, за да поливаш цветята, или просто да си постоиш там. И всичко изглежда напълно естествено.

10. Никога не ти казва "Казах ли ти" 

Тя ще те погледне изразително, ще се усмихне леко самодоволно, когато й казжеш, че е била права. Но никога няма да го каже гласно. Тя е твоя приятелка и иска да си щастлива, за това тя приема  признанието ти, че ти си сгрешила и тя е била права, за нещата, които ти е казала, не като триумф, а като поражение. Защото знае, че ти се чувстваш зле от развилите се събития. За това тя няма желание да създава допълнително неприятно чувство в ситуацията. 

11. За това, че винаги ти казва нещата такива, каквито са

Най-добрата ти приятелка е човекът, който винаги ще бъде напълно откровен с теб. Тя ще се смее на всяко модно недоразумение, което измислиш, ще те погледне изразително, когато споменеш... (ти си знаеш кого) и винаги ще ти каже, когато взетото решение е грешно. Тя ще ти позволи да поплачеш на рамото й колкото е нужно, но когато дойде моментът да се изправиш и да продължиш напред тя ще бъде тази, която ще се изправи първа и ще ти подаде ръка. 

Защото без нея, приятелството й, подкрепата й и спомените, които имате заедно, би била загубена. За това най-добрата приятелка заслужава едно огромно благодаря.