Щастливият брак е възможен само тогава, когато и вашият партньор е щастлив. Трой Стоункинг от онлайн изданието Brightside признава, че за 25 години брак се е научил да цени стойността на малките неща. „Не съм перфектен, правя грешки, но се старая да бъда добър съпруг.“, казва той.

Трой смята, че жена му не трябва да има и дори най-малкото съмнение, че той я обича. Ако искате да имате подобни отношения, вижте кои са едни от правилата на Трой за успешен брак.

1. Върша домакинска работа

Тази сутрин например, извадих чиниите от съдомиялната и ги подредих по местата ми. Жена ми беше много благодарна. Също така често помагам с прането и с оправянето на леглото. Малки задължения като тези ѝ показват, че мен също ме е грижа за нашия дом,

2. Фокусирам се първо върху нейните нужди

Винаги питам какво иска да вечеряме, отколкото да предлагам нещо по свое желание. Когато излизаме навън, сядаме на нейното любимо място. Тя е винаги на първо място. Уважавам нейните нужди, по този начин и аз се чувствам добре.

3. Слушам, без да я прекъсвам

Когато иска да сподели с мен нещо, аз сядам с нея и я изслушвам. Понякога ѝ задавам въпроси, за да може да се отпусне и да разкрие мислите и емоциите си. Не се опитвам да разреша проблема, освен ако тя не иска. Няколко пъти сбърках, докато не придобих навика просто да изслушвам. Жените често искат просто да изразят чувствата си, докато ние мъжете искаме да предложим бързо разрешение на проблема. Понякога това не е, което жените искат. Просто изслушвайте и сами ще стигнете до този извод.

4. Държа се мило

Жена ми никога не е изпитала грубо отношение от мен. Не се държа заплашително и тя няма нужда да се притеснява от това. Обичам я толкова много, че мога да съм само нежен с нея. Когато имаме различия, не си позволявам да изгубя контрол на емоциите и действията си. Вместо това осъзнавам колко много означава тя за мен и се отнасям мило с нея.

5. Използвам мили и думи и изразявам благодарност

Използването на мили думи е вербалният израз на нежност. Когато говоря с жена си, в речника ми преобладават „Моля!“ и „Благодаря!“. Искам тя да знае колко много означават нейните действия за мен.

6. Правя ѝ комплименти

Когато тя пробва нови дрехи или си прави нова прическа, ѝ правя комплимент. Често когато сме навън с приятели, им разказвам за хубавите неща, които тя прави. Обичам как рисува, как излиза и тича в лошото време, как се грижи за останалите.

Правя ѝ комплименти постоянно, защото я обичам. Дори когато я няма, обичам да разказвам за хубавите неща, които тя върши. Искам целият свят да знае колко прекрасен човек е тя.

7. Поемам отговорност

Определени неща като хвърлянето на боклука, окосяването на тревата и поправяне на малки повреди вкъщи са моя отговорност. И си свършвам задачите. Понякога съм малко бавен, но все пак си върша работата. Не искам допълнително да натоварвам жена си и с това.

8. Слушам, извинявам се и се променям

Обичам да бягам. 5 километра са нищо за мен. Наскоро жена ми ми каза, че когато казвам „Това са само 5 километра“ аз несъзнателно обиждам другите. Тя ми помогна да осъзная, че в началото 5 километра са били голямо предизвикателство за мен и добрината означава да се отнасяш към останалите с уважение, независимо докъде са стигнали с целите си. Вече не използвам тези думи.

9. Питам я за мнение

Когато ми предстои важно решение, винаги я питам за мнението ѝ. Тя е интелигентна и винаги мога да разчитам на нея. Ценя съветите ѝ, защото за нея е важно да постъпваш добре не само към себе си, но и към останалите.

10. Подкрепям мечтите ѝ

На последния ѝ рожден ден подарих на жена ми ваучер за едно арт студио близо до нас. Съпругата ми обича да рисува и това ще ѝ помогне да си купи повече пособия и да се наслади на много допълнителни арт класове. Искам тя да следва мечтите си, затова я подкрепям по практични начини.

11. Казвам ѝ, че я обичам

Всеки ден по няколко пъти казвам на жена си, че я обичам. Тези думи никога не губят силата си и аз съм винаги искрен. Тя прави абсолютно същото и с мен. Искам съпругата ми да знае, че няма съмнение по въпроса, че тя е единственият човек, когото обичам повече от всичко.

Моите думи и действия имат огромен принос за това как се чувства жена ми всеки ден. Правя всичко по силите си, за да я направя щастлива. Това е част от задълженията в брака ни. Като партньори, ние трябва искрено и непрекъснато да се стремим да направим щастието на другия наш приоритет.