Принципно ние – Везните, сме познати със своя хармоничен, приятен и добре балансиран характер. Истината обаче е, че ако погледнеш по-задълбочено, ще откриеш, че за нас може да се каже много повече и честно казано, не всичко в особеностите ни е песни и танци.

Ако е настъпил момент в живота ти, в който си се влюбил в една от нас, тези малки и безкрайно полезни тънкости могат да ти помогнат много, за да се справяш по-лесно във връзката си. Защото, ако успееш да спечелиш Везна, със сигурност няма да искаш да я пуснеш никога да си отиде.

1. Малко сме смахнати

Родените в средата на месеца Везни между 4 и 13 октомври са просто... особени. Може би издаваме животински звуци докато говорим или придобиваме навици, неприсъщи за човешкия вид, или пък измисляме странна хореография докато готвим в кухнята. Каквато и да е изявата на нашата странност, фактът е, че тя е там и то за постоянно.

2. Нерешителни сме

Няма значение дали решението е изключително важно, като например дали да захванем нова работа или пък по-незначително, като избор дали да хапнем риба или пиле за вечеря. За нас е въпрос на живот и смърт. Вманиачено ще претегляме предимствата и недостатъците, докато не получим сърцебиене и лицето ни не се изкриви от изтощение. Веднъж щом решението най-после е взето (най-често благодарение на външна намеса), има голяма вероятност да съжалим за него почти незабавно или да прекараме остатъка от живота си, чудейки се как ли биха се развили нещата, ако бяхме поели в другата посока. Освен това, ще се наложи да ни придружиш в цялото това лудо пътуване, така че се подготви!

3. Миротворството ни е в кръвта

Можеш да ни запишеш спокойно в конкурс по красота, защото Везните действително искаме световен мир. И докато, за жалост, това вероятно е невъзможно, ние със сигурност ще работим непрекъснато, за да го постигнем поне около себе си. Мразиш някого? Дори и донякъде да споделяме това твое мнение, ще се застъпваме за нарочения обект, защото считаме това за правилно, а и да балансираме ни е в кръвта. В случай пък, че двама наши приятели се скарат, ще посветим цялата си енергия и време да ги сдобрим, защото не искаме да позволяваме глупости да разделят хората.

4. Трудно казваме „не”

Няма нищо изненадващо, ако една Везна си е съставила списък със задачи, дълъг 16 страници, но въпреки това се съгласи да поеме в последната минута нов проект, да направи услуга на някой от семейството си или на приятел. При това ще го направи с усмивка на лицето, но ще мърмори впоследствие. Така че, вече като знаеш, не си и помисляй да се възползваш и да искаш от нас хиляди неща, защото... вероятно ще кажем „да”.

5. Парализира ни страхът да не изпуснем нещо

Неприятно ми е да го призная, но е така. Искаме да научаваме всичко първи през цялото време. Когато сме изпаднали в поредната нервна криза от чуденето дали да отидем на дадено събитие или не, обикновено склонността ни да се страхуваме да не изпуснем нещо интересно се оказва решаващият фактор. Това естествено върви ръка за ръка и със склонността ни към ревност и тя няма нищо общо с доверието ни към теб, ние сме си такива. Ако не знаем всички детайли от излизането ти с приятели, умът ни е способен да състави невъобразимо много и все лоши сценарии.

6. Чаровни сме и флиртуваме

Какво да кажа? Везните ги умеем тези неща. Не се тревожи обаче, не изневеряваме – ще бъдем безкомпромисно лоялни към теб. Но междувременно ще упражняваме харизмата си и върху други хора.

7. Нуждаем се от време да презаредим

Някои хора считат този навик на Везните за мързел. Разбира се, обичаме си времето за излежаване, но единствено с цел да се заредим с енергия за предстоящите успехи, забавления и приключения. Това понякога може да означава оставаме вкъщи в петък вечер или подремвания в неделя следобед.

8. Обожаваме красивите вещи

Добре де, падаме си малко материалисти и пазаруването ни се удава. Осъзнаваме смисъла да инвестираш в качеството, независимо дали става въпрос за ръчна чанта или декорация за дома. Преди да се притесниш – това не означава, че очакваме да ни подаряваш диаманти върху златен поднос (но няма и да ги върнем).

9. Добри слушатели сме

Всеки може да дойде при нас с проблемите и тревогите си. И въпреки че не можем да гарантираме, че ще ги разрешим, винаги ще предложим емоционална подкрепа, както и цялото си внимание, което може поне малко да намали товара от грижи от гърба ти.

10. Новите предизвикателства ни привличат

Не ни радва да се установим окончателно на едно място и винаги сме нащрек за следващото приключение – започване на уроци по китара или научаване на нов език. Дори и да сме удовлетворени от живота и кариерата си, продължаваме да копнеем за тези предизвикателства и винаги ще намираме време, за да им се посвещаваме. И съжаляваме, но понякога това означава по-малко време за теб.

11. Луди сме по есента

Да, сезонът. Онзи с хладния бриз, красивите листа, а отскоро по нашите ширини и Хелоуин. Знаем, че всички го харесват, но ние си претендираме за собственост върху него, просто защото тогава сме родени. Полудяваме всяка година докато трае есента и човек не може да ни удържи. Берем ябълки, тръгваме на търсене за изоставени меланхолични къщи, печем сладка тиква, пием домашно греяно вино и какво ли още не.

Автор: Невена Мартинова