1. Изтрий си плейлиста

Мислиш, че Адел, Лана Дел Рей и всички онези сърцераздирателни песни са това, от което имаш нужда, но истината е, че те те карат да затъваш още повече в тъга. Опитай се да слушаш песни, които да ти върнат самочувствието. Трябва да си припомниш колко страхотна си всъщност! Слушай песни, които те карат да се чувстваш уверена.

2. Недей да лежиш с месеци

Сигурно искаш да се скриеш, да не виждаш никого, но така не се преживява раздяла. Много вероятно е да се депресираш още повече. Колкото повече време стоиш сама в стаята и потъваш в мъката си, толкова повече време ще ти трябва да влезеш обратно във форма. Принуждавай се да правиш нещо друго вместо да лежиш в леглото – излизай, спортувай и контактувай с други човешки същества. Бъди нещастна някъде другаде – не в леглото, на дивана или пода.

 

3. Не използвай социалните мрежи, за да разкажеш на целия свят колко си нещастна

Недей да публикуваш нищо - не пиши статуси, не споделяй снимки или трогателни парчета. В името на собственото си достойнство, заради всички настоящи и бъдещи приятели - просто недей. Вместо това отиди до любимата си книжарница и си купи красив тефтер, в който да излееш всичките си чувства. Сега може и да не го осъзнаваш, но след няколко месеца ще ни благодариш за този съвет... и няма да се чудиш как да изтриеш всички сърцераздирателни статуси от стената си. 

4. Не звъни, пиши или следи бившия

Най-лошото нещо, което можеш да направиш след раздяла, е да разбереш, че бившият се чувства добре. Може да ти се струва, че наистина трябва да говориш с него, но писането с него само отваря раната. Да му звъннеш само затвърждава това, че страдаш по него, а да го виждаш – само ти показва колко по-щастлив е без теб. Спри да се самонаказваш! Никога не е имало случай, в който да съм се чувствала по-добре, след като съм писала на бивш. Така че вместо да продължаваш да се излагаш и да се разочароваш, вкарай енергията си в нещо по-приятно и полезно за теб самата.

Ако понякога ти е много трудно да се сдържиш да не го потърсиш, звънни на добра приятелка – тя ще те разбере и ще те предпази от необмислени постъпки. Подкрепата на най-близките ти е точно това, от което се нуждаеш в такъв момент.

5. Не шпионирай профила му във Facebook

Няма да ти стане приятно да гледаш как бившият продължава живота си и не е оставил и следа/снимка от това, което сте имали заедно. Със сигурност няма да се почувстваш по-добре, ако видиш и снимки с други момичета. Всъщност това би те съкрушило. Спести си неприятните емоции и се спирай всеки път, когато ти се прииска да напишеш името му в търсачката. Махни го от приятели, не го „следи” и дори го блокирай, ако се налага. Социалните мрежи могат да ти попречат да бъдеш щастлива на този етап и ако не можеш да спреш да гледаш профила му, по-добре изтрий своя акаунт, отколкото да си винаги информирана къде е бил и какво е правил, откакто сте скъсали до сега.

6. Не преяждай от мъка

Да похапваш повече, за да се почувстваш по-добре може би ти изглежда добра идея, но истината е, че скоро ще съжаляваш. Чувството за вина, натрупаните излишни килограми и да не забравяме – последиците върху здравето ти, ще те измъчват още повече. Ако напълнееш, ще се почувстваш още по-нещастна и жалка. Остави кофата сладолед и отивай към фитнеса! Тренировките ще те накарат да се почувстваш по-добре както физически, така и психически. Физическата активност ни помага да се отървем от натрупания гняв и неудовлетвореност. Освен това не искаш ли да си в невероятна форма, когато някой ден го засечеш случайно на улицата?

7. Спри да говориш за него

Приятелите ти ще те разберат в началото, но след като продължават да чуват името му във всеки разговор 4 месеца, след като сте се разделили, просто ще спрат да те слушат. Всеки път, в който споменаваш името му, се отдалечаваш с крачка от преживяването на раздялата. Говорейки за бившия, ти продължаваш да живееш в миналото. Мисли преди да говориш. Колкото по-малко говориш за него, толкова по-малко ще мислиш за него, а колкото по-малко мислиш за бившия, толкова по-щастлива ще си.

8. Научи се да си казваш „Стоп”... и да го спазваш

Всеки път когато започваш да мислиш за бившия и да гадаеш как ли продължава живота му, кажи си

„Стоп!”

Спри неприятните мисли и се фокусирай върху нещо друго. Започни да изграждаш този навик докато раздялата е все още прясна, защото ако се опиташ след 6 месеца страдание, ще е много по-трудно.

9. Кажи „да” на новите приключения

Излежаването няма да те направи щастлива. Да правиш нещата, които те карат да се чувстваш жива, ще те направи. Излизай с приятели, обгради се с позитивизъм, прави нови неща. Няма да съжаляваш. Ще съжаляваш само за възможностите, които си пропуснала докато си се самосъжалявала и плакала.

10. Плачи, когато ти се плаче

Все пак се опитай да не е на публични места... Понякога да поплачеш помага – олеква ти... Ако се разплачеш навън, съжаляващите погледи, които ще получиш, няма да подействат добре на чувствата ти.

11.Остани на ниво

Да, сега ти се иска да забиеш някой нов, за да се почувстваш отново желана и красива. Знай, че когато отчаяно го желаеш, нещата обикновено не протичат гладко. Не прибързвай с каквито и да е връзки.

12. Вслушай се в тези съвети

Веднага след раздялата всички те поучават какво да правиш и какво не. В тази статия са събрани изпитани средства за бързо преживяване на скъсването, затова вслушай се :) 

Източник: thoughtcatalog.com