Срещите са хубаво нещо. Особено първа среща с нов познат. Чувството, че може да си открил човек, който да бъде сродната ти душа, води до вълнение и леко притеснение по детски. Естествено, първите срещи могат да се окажат и напълно разочароващи... Както за нас, така и за отсрещната страна.     Често се случва, в разгара на страхотна първа среща, след няколко чаши вино, да свалим гарда си, запленени от идеята, че сме открили любовта на живота си (защото нека си го признаем, всяка от нас си го мисли, в момента в който нещата започват да вървят в добра посока) и да споделим на събеседника си малко повече информация от тази, която му е необходима за първа среща. Резултатът: внезапно той спира да проявява интерес, а ние оставаме с пръст в уста, обвинявайки мъжкото съсловие в несериозност и нежелание да се обвърже. Ето 12 неща, които никога да не казваме на първа среща, ако не искаме да уплашим избраника си. 

1. Мисля да отрежа косата си

Мъжът, с когото сме излезли, е привлечен от нас именно заради начина, по който изглеждаме в момента. Казвайки, че планираме драстична промяна във външния си вид, като промяна в дължината на косата или цвета например, можем единствено да го уплашим. 

2. Още не съм преодоляла бившия си

Ако наистина е така, то не би трябвало да сте на среща. Не е честно спрямо човека, с когото излизате, тъй като той не получава реален шанс да ви спечели. Ако пък излизате с него, в опит да откриете човек, който да ви помогне да забравите бившия си, споменаването му пред него въобще не е добра идея.

3. Нямам много опит в срещите

Да изтъквате, че сте новак в срещите не е препоръчително. Вместо това бъдете уверени, усмихвайте се и го гледайте в очите. Той по никакъв начин няма да забележи, че нямате опит в тези неща.

4. Нямам претенции, ти реши

Без значение дали става въпрос за избор на следващото ви място за среща или какво вино да изберете с вечерята, която сте поръчали, винаги изразявайте предпочитанията си. Така показвате, че сте човек със собствено мнение, способен да взима решения. В крайна сметка, това правите всеки ден от живота си и първата среща не прави изключение. Оставяйки го той да взима всички решения показвате или незаинтересованост, или липса на собствено мнение. Нито едно от двете не е хубаво. 

5. За мен двойно

Основно правило на първа среща (всъщност, първите три срещи): не пийте прекалено много. Няма нищо по-лошо от пияна жена. А напиването пред потенциално гадже, още на първата ви среща, може да го отврати и да го накара да изгуби всякакъв интерес, особено, ако му се наложи да ви прибира до вкъщи.

6. Колко пари печелиш?

Всъщност, това е въпрос, който не бива да се задава на която и да е от срещите ви. Без значение дали сте на първа или двадесет и първа среща, задаването му е грубо и невъзпитано. Можете да се поинтересувате от това какво и къде работи. А, ако толкова много искате да разберете каква заплата взима, по-добре проверете в Гугъл, вместо да го питате.

7. Какво се случи с последната ти връзка?

Целта на първите срещи е да опознаеш характера на човека, неговите предпочитания. За това оставете въпросите за бившите на по-късен етап. Вместо това питайте за любимия му спорт, отбор, филм... 

8. Аз ще платя

Старомодно-романтично е прието той да плати сметката на първа среща. Много жени обаче, искат да покажат независимостта си с желанието те да го направят. Подобни игри нямат особено голям смисъл. Ако той иска да плати, оставете го. Просто след това се постарайте да му покажете благодарността си.

9. Само ще се обадя набързо и идвам 

Излизате на среща и трябва да оставите събеседника си, за да говорите с друг по телефона? Не е добра идея! Постарайте се да държите телефона в чантата си и да не се занимавате с него по време на срещата. Дори много да ви се прииска да се тагнете във фейсбук - недейте.

10. Приятелка съм с всичките си бивши

Това е информация, която новата ви тръпка не изгаря от желание да узнава на първа среща. Всъщност, темата за бившите е абсолютно забранена на първа среща, освен, ако не искате тя да е и последната.

11. Защо все още си необвързан

Това е неудобен въпрос, последван от мисълта "Какво не ти е наред?". Той е напълно неподходящ за първа среща, защото може да доведе до неловка ситуация, която да охлади желанието му да се вижда с вас. Все пак искаме да излизаме с хора, които ни карат да се чувстваме добре, а не неудобно.

12. Мисля да се преместя

Ако обмисляте преместване в друг град, споделянето на тази информация е крайно неуместно. Ако знаете, че няма да се получи, защо изобщо излизате. Човекът от среща ще се почувства сякаш си губи времето с вас.