1. Докато си жив, всичко е възможно

Единствената оправдателна причина, за да се откажете, е в случай, че умирате. В противен случай, колкото и клиширано да звучи - докато сте живи имате избор и безброй опити, за да постигнете своя успех. 

2. Бъдете реалисти

Вероятността да успеете още от първия опит е почти минимална. Като всичко останало и успехът отнема време. Не забравяйте, че случайните открития също са плод на доста подготвени умове.  

3. Вие сте силна личност

Вие сте по-силни, отколкото си мислите. Един малък провал не е достатъчна причина, която да ви откаже от преследването на успеха. Преди вашия миг може да се окаже, че ще имате десетки, стотици, дори може би хиляди провали. Но той неминуемо ще настъпи.  

"Много хора мечтаят за успех. Вярвам, че успехът може да бъде постигнат единствено чрез системно изпълнение и самоанализ. Всъщност, успехът - това е само един процент от работата, другите деветдесет и девет процента са вашите провали." Соичиро Хонда, основател на Honda

 

4. Бъдете себе си

Излезте и покажете себе си на света, както и на себе си. Научете се да презентирате себе си по възможно най-добрия начин. Вариантът да се провалите е само тогава, когато се откажете.

5. Някой друг правил ли го е преди?

Ако някой друг може да го направи, значи можете и вие. Дори и само един човек в света да е успял преди вас, това е най-достатъчната причина да продължите. 

6. Вярвайте в мечтите си

Не се предавайте! По пътя си ще срещнете много хора, които ще се опитват да ви убедят, че това, за което се борите, е невъзможно. Но вие не се отказвайте от заветната цел.

"Щастието, както и успехът не се печелят на карти, не се заработват или купуват. Те могат само да се привлекат, което ги прави още по-привлекателни за хората." Джим Рон 

 

7. Семейството и приятелите

Нека вашето семейство и приятелите ви бъдат хората, които ви вдъхновяват, които нито за момент не се отказват от вас и които ви теглят да продължавате напред и само напред.

8. Има хора, които са в много по-лошо положение от вашето

Само си помислете колко много хора са в доста по-окаяно положение от вашето собствено. Помислете и за хората, които не могат да ходят... Само колко много би им се искало да могат да бягат по 5 километра всеки ден например. 

9. Можете да направите света едно по-добро място

Когато постигнете всичко, което сте имали като желание да постигнете, може да използвате именно това ваше предимство, за да повлияете положително на хората и света около вас.

"Когато Бог иска да ви направи подарък, той го увива в проблем. И колкото повече подаръци, толкова повече неприятности трябва да преодолеете." Брайън Трейси

 

10. Вие заслужавате да бъдете щастливи

Никога не позволявайте на никого да ви казва нещо друго. Заслужавате и щастието, и успеха си. Запазете тази си нагласа и никога не се отказвайте, докато не достигнете вашата дестинация.

11. Насърчавайте другите

Бъдете тяхното вдъхновение с факта, че не се отказвате и не се предавате пред трудностите. Насърчавайте ги да се развиват и да дават най-доброто от себе си. 

12. Вие сте толкова близо

Често, когато чувствате, че ще се откажете, всъщност се намирате само на крачка до големия пробив. Във всеки един момент, вие сте просто на ръба на успеха. 

Уолт Дисни е бил уволнен от вестника, в който работил, поради липса на идеи, Менделеев имал тройка по химия, Айнщайн не проговорил до 4-годишна възраст и заради това учителят му го описвал като умствено изостанал...

Примерите за успех са много, доказателствата също. Вие искате ли да бъдете един от тях, или ще се откажете? Изборът е Ваш!