Знаем, че жената е търпеливо създание. Може да понесе много. И да чака дълго. Но идва момент, в който чашата прелива. И връщане назад няма. Тогава жената си тръгва. А какво я кара да го направи? В общия случай, следващите 12 неща...

1. Когато мъжът до нея спре да я забелязва. Жената иска да бъде ухажвана. Да бъде виждана. Да бъде харесвана. През цялото време.

2. Когато мъжът до нея спре да си говори с нея. Жената има нужда да говори. И да бъде чувана. Но дори повече от това има нужда да знае, че мъжът до нея има нужда да споделя с нея.

3. Когато сексът стане по задължение. Жената иска да се чувства желана. Да знае, че партньорът й "умира" за нея, а не просто изпълнява "съпружеските си задължения” след вечеря.

4. Когато мъжът до нея се държи егоистично. Жената има нужда от партньор до себе си, а не от вълк-единак.

5. Когато се чувства несигурна. Рано или късно, жената си тръгва, когато мъжът до нея я кара да се съмнява в чувствата и намеренията му към нея.

6. Когато трябва да слуша лъжи. Жената е умно създание. Надарена e с интуиция и винаги разпознава лъжата. Затова мрази, когато някой се опитва да я измами. За каквото и да било.

7. Когато мъжът до нея я задушава. Не само силният пол има нужда от лично пространство. И жената има. Тя иска да може да излезе с приятелки или да се запише на курс по танци или рисуване, без да се налага да дава отчети, без да бъде подлагана на разпити...

8. Когато мъжът до нея е студен и затворен в себе си. Жената вярва в силата на любовта. Вярва, че може да превърне звяра в нежен принц. Но ако твърде дълго усилията й останат без резултат, тя ще се умори, ще се обезвери и в един момент ще си тръгне.

9. Когато мъжът до нея се опитва да я промени. Жената иска да бъде харесвана и приемана такава, каквато е. Иска мъжът да харесва палавата й страна, да обича детската й страна, иска да може да му показва слабостта си, без да бъде обвинявана за нея. Иска просто да бъде себе си.

10. Когато мъжът до нея не й отделя достатъчно време. Жената иска да бъде най-важен приоритет за своя партньор, защото той е именно това за нея. Иска да не се чувства пренебрегвана и маловажна. Иска да бъде обичана и уважавана.

11. Когато мъжът до нея я сравнява с други. Жената мрази да чува, че бившата на партньора й е била същата като нея... Или че не готви, както майка му. Жената изобщо мрази сравненията. Изключения се допускат, само ако сравненията са в нейна полза.

12. Когато мъжът до нея игнорира малките неща. Т.е. не полага усилия да й доставя малки удоволствия. Като например да й звънне на път към вкъщи, за да й помогне с пазаруването. Или да й купи шоколад. Или да я заведе на филм с любимата й актриса...

А според вас, какво кара една жена да си тръгне от мъжа, когото обича?

Автори: А & Z