Всяка страна има свои виждания за красота и техники, чрез които да я постигне.

Днес сме подбрали едни от най-интересните съвети за красота от различни кътчета на света:

Австралия

За да се отърват от досадния пърхот и сърбежа в областта на скалпа, жените в Австралия добавят няколко капки масло от чаено дърво към шампоана си. Ако пък ви мързи да правите такива неща, потърсете шампоан, в който вече има такова масло в състава си.

Бразилия

Следващия път, когато сте на плажа, можете да пробвате този лесен трик, който се бори с целулита. Вземете шепа мокър пясък и с него разтрийте засегнатите участъци. Този масаж подобрява циркулацията на кръвта и прави кожата ви по-гладка.

Египет

Твърди се, че Клеопатра е първата жена, която е открила чудодейната сила на млякото и баните с мляко. Просто добавете 1-2 литра топло мляко и 100 грама мед към обичайната ви вана. След 15-20 минути кожата ви ще стане по-мека и еластична. Ако пък не искате да хабите такива количества мляко и мед, можете да потърсите козметични продукти с млечна киселина.

Колумбия

Авокадото е един от най-популярните компоненти в козметичните рецепти в Латинска Америка. То се използва в маски за лице, коса и тяло. Ако искате да направите косата ви бляскава и мека, смачкайте едно авокадо и един банан, добавете 1 супена лъжица зехтин и нанесете получената смес върху косата ви. Изчакайте 30 минути и изплакнете със шампоан.

Китай

Ако искате да предотвратите преждевременната поява на бръчки, трябва да миете лицето си с оризова вода. За целта накиснете ориза във вода за 20 минути и после я прецедете. Мийте лицето си с такава вода редовно и съвсем скоро ще забележите колко по-добре изглежда кожата ви.

Япония

Забелязали ли сте, че японките обикновено имат гладка и бяла кожа като порцелан? Причината за това не се крие само в гените им, но и в начина, по който се грижат за кожата си. За да я поддържат здрава и блестяща, те избягват силните слънчеви лъчи и редовно носят дълги ръкави и излизат навън с чадъри в слънчевите дни.

Друга тайна на японските жени е, че консумират богата на йод храна.

Индия

Сред жените в Индия е популярно упражнението „Поздрав към Слънцето“. То забързва метаболизма и повишава енергията ви. Освен това е подходящо за всеки, независимо дали е мъж, жена или дете.

Как да го направите: Погледнете горните картинки. Започнете в изправен стоеж, със събрани ръце, а след това плавно преминете към другите пози. Направете целия кръг два пъти.

Коста Рика

Ако искате да свиете порите и да имате жизнена кожа, ви трябва само портокалов сок. Смесете го с вода в съотношение 1:1. След това вземете памучен тампон и го нанесете върху лицето си. Изчакайте 10 минути да подейства, изплакнете и готово.

Фиджи

Във Фиджи за красива се смята бледата кожа, затова жените са измислили много рецепти за избелване на кожата. Днес ще ви споделим една от най-популярните сред тях: трябват ви 2 супени лъжици мед, 3 супени лъжици прясно изстискан портокалов сок и 1 супена лъжица захар. Смесете всички съставки в купа. Нанесете получената смес върху кожата и разтъркайте с помощта на срязан на две лимон. Търкайте местата, които искате да избелите, в продължение на 25 минути, ако е необходимо - нанесете сместа няколко пъти. След процедурата кожата ви ще бъде гладка и свежа. Тази рецепта може да ви помогне да изравните тена си.

Гърция

Зехтинът е изключително популярен в Гърция, както знаете. Той не се използва само за готвене, но и за разкрасяване, тъй като почиства кожата, лекува изгаряния и връща блясъка на косата ви. За да си направите домашен балсам със зехтин, ще ви трябват една чаша кисело мляко и една супена лъжица зехтин. Измийте косата си с получената смес и изчакайте 5 минути, за да подейства. Веднага ще забележите, че косата ви е станала по-мека и гладка.

Скандинавските страни

Рецептата на скандинавските жени за красива кожа е много проста, но не е лесна за изпълнение. Те мият лицето си с минерална вода, избягват пряката слънчева светлина и се хранят здравословно.

Мексико

Не е ясно кой е измислил този трик за извиване на мигли с лъжица, но жените по цял свят са полудели по него, особено в Мексико.

Ето какво трябва да направите, за да го приложите: Потопете една лъжица в топла вода, за да я затоплите. Изчакайте малко. Сложете лъжицата на окото си, така че нейният край да е върху корените на миглите ви. С пръст нежно притиснете лъжицата към миглите за 30 секунди. След това нанесете спирала. 

Внимание: По лъжицата не трябва да има никакви остри ръбове.